PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκε κατά τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική


Εκρηκτικούς μηχανισμούς, πυροκροτητές, συμβατικούς και ηλεκτρικούς, φυσίγγια από καλάσνικοφ, πιστόλια καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet και άλλο ψηφιακό υλικό εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις έρευνες που πραγματοποίησε τόσο στη γιάφκα των συλληφθέντων στο Κουκάκι όσο και στις οικίες αυτών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Στην αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

– Επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, η κάθε μία βάρους περίπου 1,6 κιλού (αμμωνίτιδα),

– Δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, και πλήθος από φυσίγγια για τουφέκι Kalashnikov.

Στις οικίες των συλληφθέντων:

– Πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στο σπίτι ενός εξ αυτών.

Το σύνολο πειστηρίων που κατασχέθηκαν θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν οι σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν από το απόγευμα της Τετάρτης, στις συλλήψεις δύο ανδρών ηλικίας 38 και 42 ετών και μίας γυναίκα 36 ετών, ύστερα από παρακολούθηση επτά μηνών.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment