PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τα ψηφοδέλτιά του καταρτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Λόγω του ιδιαίτερα πυκνού χρόνου της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις των κομματικών στελεχών.

Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συζητούνται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, η πολιτική των συμμαχιών, η προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και η προεκλογική εκστρατεία με στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη νίκη στις εκλογές.

Στην Κ.Ε. το Σαββατοκύριακο τα ψηφοδέλτια

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή για να οριστικοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα ψηφοδέλτια και στη συνέχεια θα συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο.

Ειδικότερα την Παρασκευή στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κ.Ε. στο cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 61) με θέμα την προετοιμασία του κόμματος για την εκλογική μάχη.

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιανουαρίουθα πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο.

Τις εργασίες του διαρκούς συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στόχος η αυτοδυναμία»

Κομματικές πηγές εξέφραζαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της συζήτησης στο εσωτερικό του κόμματος, σημειώνοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ και σε κλίμα ενότητας, που δεν διαταράσσουν οι διαφορετικές απόψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να δώσει με εξωστρέφεια την εκλογική του μάχη.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι παρά τη σύντομη διάρκειά της, η εκλογική εκστρατεία θα είναι πλούσια σε γεγονότα λόγω του διεθνούς ενδιαφέροντος. Επιπλέον εκτιμούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακύψουν σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Σαμαρά, καθώς η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει τριγμούς και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία σημείωσε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθεί ισχυρή προπαγανδιστική επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά τα ψηφοδέλτιά του με λογική παζαριών, ότι δεν τάζει θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ότι επιδιώκει τη διεύρυνση της εκλογικής του βάσης.

Λόγω του ιδιαίτερα πυκνού χρόνου της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ Ασυνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις των κομματικών στελεχών, ενώ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την αξιοπιστία του κόμματος η υπεράσπιση των εξαγγελιών της ΔΕΘ που αποτελούν και τη βάση ενός προγράμματος ανακούφισης του λαού.

Ακόμη, υπογράμμισε την κρισιμότητα της πολιτικής περιόδου που διανύει η χώρα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και ότι οι δυσκολίες θα είναι πολλές και μεγάλες. Ωστόσο, τόνισε, υπάρχει σήμερα η εμπειρία του 2012 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις στη χώρα θα επηρεάσουν και την πορεία της Ευρώπης.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Μηλιός

Στο μεταξύ, με δήλωσή του ο Γιάννης Μηλιός γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής και εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ο κ. Μηλιός, αφού εύχεται «καλό αγώνα, για τη νίκη της Αριστεράς, τη νίκη του λαού», τονίζει ότι στην κρίσιμη ιστορική στιγμή που βρίσκεται από σήμερα η χώρα, καλείται ο καθένας να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη νίκη και την Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή.

Αναφέρει ακόμη τα ακόλουθα:

«Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι στρατευμένοι εκεί όπου μπορούμε να συμβάλουμε αποδοτικότερα στο μεγάλο έργο που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας.

Στον αγώνα αυτόν αποφασιστική θα είναι η συνεισφορά των δυνάμεων του κόμματος με την επεξεργασία θέσεων και τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική. Σε αυτήν τη διαδικασία είμαι περισσότερο χρήσιμος και για τον λόγο αυτό δεν θα είμαι υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια, ούτε θα συμμετάσχω σε κάποια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Παράλληλα, θα συνεχίσω να είμαι συνεχώς παρών στη διαμόρφωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ των θέσεών μας, συμμετέχοντας θεσμικά σε καθοριστικές συναντήσεις με διεθνείς παράγοντες, όπως κάνω μέχρι τώρα (IMF, Κυβερνητικές Υπηρεσίες άλλων χωρών, Χρηματοοικονομικά Κέντρα, κλπ.), με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την κυβέρνηση της Αριστεράς και τον λαό που όλοι υπηρετούμε. Πιστεύω ότι αυτή η στάση είναι σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι στους συντρόφους μου, που με εξέλεξαν τρίτο στην ΚΕ και μου ανέθεσαν μάλιστα τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής, για να συμβάλουμε μαζί με τα μέλη του Τμήματος καθοριστικά στη διαμόρφωση των θέσεων του Κόμματος.

Ο αγώνας μου είναι αφιερωμένος στη νίκη της Αριστεράς, μια νίκη χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς ώστε να γίνουν τα όνειρα όλων μας πραγματικότητα και να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του ελληνικού λαού που μας χαρίζει την εμπιστοσύνη του και μας αξίωσε να φτάσουμε μέχρι εδώ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment