PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Τα συμβόλαια που λήγουν, ο Κάναντι και η επόμενη μέρα στον Ατρόμητο


Μία σεζόν με τρομερές διακυμάνσεις, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, φτάνει στην ολοκλήρωσή της για τον Ατρόμητο. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού το ματς κόντρα στον ΟΦΗ, οι Περιστεριώτες θα το παίξουν με το… μαχαίρι στα δόντια όπως οι ίδιοι τονίζουν, καθώς εκτός από ότι δεν χρωστούν τίποτα σε κανέναν, όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για την 3η θέση, θα τις εξαντλήσουν.

Άρχισε η χρονιά με οδυνηρό αποκλεισμό κόντρα στην Ντιναμό Μπρεστ, συνεχίστηκε με το αήττητο των 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, ακολούθησε μία περίοδος αναζήτησης σε αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία με διαιτητικά φαλτσοσφυρίγματα εναντίον του και κλείνει τελικά με θετικό τρόπο, έχοντας «κερασάκι» στην τούρτα την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, με την οποία «κλείδωσε» την 4η θέση. Αποτέλεσμα και ουσίας λόγω σίγουρης ευρωπαϊκής συμμετοχής, αλλά και εντυπώσεων στη μάχη της καλύτερης ομάδας, μετά από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, που έχουν άλλο επίπεδο και άλλο μπάτζετ.

Με εκκρεμότητα, λοιπόν, το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, οι Περιστεριώτες ήδη ετοιμάζουν το επίπονο καλοκαίρι που τους περιμένει, όπως διαπιστώνεται και από την ανακοίνωση για το πρόγραμμα προετοιμασίας, η οποία αρχίζει τυπικά από τις 20 Ιουνίου.

Σε απόλυτη προτεραιότητα είναι το θέμα του Νταμίρ Κάναντι. Από τον Νοέμβριο και έπειτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει μείνει και έχει φύγει πάνω από 4 φορές, είτε για άλλες ομάδες στην Ελλάδα, είτε για τη Γερμανία, είτε για οπουδήποτε σκεφτεί ο καθένας. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, ο Αυστριακός δεν έχει δώσει καμία οριστική απάντηση, λειτουργεί ως προπονητής του Ατρόμητου και για του χρόνου όπως επιτάσσει ο επαγγελματισμός του και οι πράξεις του (προγραμματισμός καλοκαιρινής προετοιμασίας, περίπτωση Γιακουμάκη που έχει ήδη κλείσει) και σαφώς δεν έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Αυτό το θέμα θα κριθεί πιθανότατα μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί είτε θετικά, είτε αρνητικά και από τη στιγμή που δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια χειροπιαστή πρόταση από ανώτερο πρωτάθλημα του ελληνικού, η ζυγαριά γέρνει προς το «ναι» του προπονητή.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται και τυπικά τον Ιούνιο, άρα είναι ελεύθεροι εδώ και 4 μήνες να διαπραγματευτούν ως ελεύθεροι. Πολλοί εξαρτώνται από το μέλλον του Αυστριακού, ενώ για άλλους υπάρχει κοινή άποψη ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τον Κάναντι, οπότε δεν επηρεάζεται κάπου ο σχεδιασμός.

Οι περιπτώσεις των δύο αρχηγών της ομάδας, Χαβιέρ Ούμπιντες και Κυριάκου Κιβρακίδη, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που είναι ξεχωριστά κεφάλαια και ανανέωσαν.

Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει και τι όχι με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν:

Θοδωρής Βασιλακάκης: Ξεκάθαρη περίπτωση. Μέσα στη σεζόν τα «έσπασε» με τον Νταμίρ Κάναντι και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ουσιαστικά. Εξυπακούεται ότι με τον Αυστριακό να συνεχίζει, αυτός δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο. Αν, όμως, υπάρξει άλλος προπονητής, ο Ατρόμητος θα μπει σε διαδικασία να καθίσει στο τραπέζι με την πλευρά του παίκτη και να διαπιστώσει κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να συνεχίσει η συνεργασία τους. Άλλωστε, αναγνωρίζεται η τρομερή περσινή σεζόν που τον έφερε κοντά στην εθνική ομάδα.

Εμάνουελ Σάκιτς: Βασικός δεξιός μπακ τη φετινή σεζόν κυρίως λόγω των προβλημάτων που έβγαλε ο Κυριάκος Κιβρακίδης. Είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή του, τίποτα το σούπερ, αλλά σχετικά αξιόπιστος. Υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του από άλλες ομάδες, ο Ατρόμητος δεν «καίγεται» να τον κρατήσει κι αν θα το κάνει με τα δικά του οικονομικά «θέλω», χωρίς να μπει σε διαδικασία υπερβάσεων. Αν θέλει να παραμείνει έχει καλώς για τους Περιστεριώτες, ειδάλλως θα κοιτάξει αλλού.

Αζέρ Μπουσούλατζιτς: Βασικός αμυντικός χαφ τα δύο τελευταία χρόνια και το «alter-ego» του Μάντσον. Απόλυτα θετική η συνεισφορά του και σε αυτό δεν τίθεται καμία συζήτηση. Ψηλός, ξέρει μπάλα και σε άψογη ηλικία (27). Τον Φεβρουάριο φαινόταν κοντά στο να ανανεώσει, αλλά το θέμα «πάγωσε» λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που εκείνη την περίοδο, η ομάδα του Περιστερίου ήταν σε κάμψη. Το θέμα του θα συζητηθεί άμεσα και φαίνεται να είναι κυρίως στο χέρι της ομάδας τι θα κάνει και αν θα προχωρήσει στο τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων. Απαραίτητη σημείωση: Ο παίκτης έχει προτάσεις, το περιβάλλον όμως στην ομάδα που είναι τώρα το βάζει σε προτεραιότητα.

Γιώργος Μανούσος: Με διαφορά ο πιο άτυχος παίκτης του Ατρόμητου την τελευταία διετία. Τρομερή προσωπικότητα και σημείο αναφοράς στα αποδυτήρια, αφού πρόκειται για τον δεύτερο πιο έμπειρο παίκτη της ομάδας, μετά τον Ούμπιντες. Όσο έχει προλάβει να παίξει αυτά τα δύο χρόνια, εκτός από το ότι δεν ήταν ποτέ αρνητικός, έχει πετύχει σημαντικά γκολ (δύο με την Μπρεστ, άσχετα αν δεν ήρθε η πρόκριση, στη Λάρισα και στο «Κλ. Βικελίδης»). Όλα αυτά έχουν εκτιμηθεί μετά την επιστροφή από τους τραυματισμούς του και λειτουργούν υπέρ του.

Αριστοτέλης Καρασαλίδης: Μεγάλη και η συνεισφορά του Αριστοτέλη Καρασαλίδη. Είτε σε άμυνα των τριών είτε ως η άμεση εναλλακτική λύση στην απουσία των Ρισβάνη, Χατζηισαΐα, αποτελεί αυτά τα δύο χρόνια ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Κάναντι. Με παραμονή του Αυστριακού είναι πολύ πιθανή η παραμονή του.

Χρήστος Θεοδωράκης: Πρώτες παρουσίες του Χρήστου Θεοδωράκη ως βασικός στο φετινό πρωτάθλημα και η απόδοσή του ήταν θετική, όσο έλειπε ο Μπάλαζ Μέγερι. Εδώ θα παίξει ρόλο η εισήγηση του προπονητή, αφού υπάρχει και ο Χρήστος Μανδάς, που αποτελεί project για τους Περιστεριώτες.

Μπρούνο: Ο Ατρόμητος αυτή τη στιγμή και μέχρι τον Μάιο έχει την υπόθεση στα χέρια του. Ο παίκτης αγωνίζεται ως δανεικός από τη Λίντσερ της Αυστρίας και οι Περιστεριώτες έχουν ρήτρα που μπορούν να την ενεργοποιήσουν. Υπόθεση που εξαρτάται καθαρά από το οικονομικό. Θα μπει ο Ατρόμητος στη διαδικασία αγοράς του με τη λογική της επένδυσης ώστε να τον πουλήσει με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο; Η περίπτωσή του έχει θετικά κι αρνητικά, κι όλα θα κριθούν τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Δημήτρης Χατζηισαΐας: Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται από τον ΠΑΟΚ και ο ίδιος περιμένει από τους Θεσσαλονικείς το πλάνο αξιοποίησής του, τη στιγμή που θα υπάρχουν οι Κρέσπο, Βαρέλα(;), Ίνγκασον. Αν δεν υπάρχει, θα βάλει προτεραιότητα το εξωτερικό, όπως είχε συμβεί και πέρυσι. Αν δεν βρει άκρη, θα μπει στην εξίσωση και ο Ατρόμητος, αλλά θα έχει ενδιαφέρον με ποιον τρόπο θα υπάρξει εκ νέου deal, αφού τρίτος σερί δανεισμός, ποδοσφαιρικά δεν έχει μεγάλο νόημα.

Ευθύμης Κουλούρης: Ο κορυφαίος επιθετικός του φετινού πρωταθλήματος, κάτι που φαίνεται από τα 19 του γκολ στη Super League και 25 στο σύνολο. Ξεκάθαρα θέμα του ΠΑΟΚ αν θα τον υπολογίζει ως βασική λύση. Αν όχι, δεν αποκλείεται η πώλησή του, τώρα που η χρηματιστηριακή του αξία είναι στο πικ.

Αμρ Ουάρντα: Επίσης θέμα του ΠΑΟΚ. Ξεκάθαρα δεν θα μείνει στους Θεσσαλονικείς, αλλά και στον Ατρόμητο είναι αμφίβολο αν θα μπουν σε διαδικασία να τον διατηρήσουν στο ρόστερ μετά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Βέβαια, αν ο Κάναντι παραμείνει, πρόκειται για τον προπονητή, που ο ίδιος ο Αιγύπτιος τον έχει σαν πατέρα του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment