PeristeriNews.gr
Υγεία

Τα προβιοτικά προστατεύουν και από την κατάθλιψη


Οι ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών δεν σταματούν στη σωματική υγεία, αλλά σύμφωνα με πολλές μελέτες βελτιώνουν και την ψυχολογική.

Οι ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών δεν σταματούν στη σωματική υγεία, αλλά σύμφωνα με πολλές μελέτες βελτιώνουν και την ψυχολογική.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ διαπίστωσαν ότι όσοι παρουσιάζουν ισορροπημένη εικόνα σε ό,τι αφορά τη χλωρίδα του εντέρου τους ή παίρνουν προβιοτικά για να αποκαταστήσουν την ισορροπία, βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία του γαστρεντερικού τους συστήματος, ενώ παράλληλα απομακρύνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Τα προβιοτικά ανήκουν στα φιλικά βακτήρια που κατοικούν στο έντερο και ενισχύουν την πέψη, προστατεύοντας παράλληλα τον οργανισμό από τα ενοχλητικά φουσκώματα και την εμφάνιση διατροφικών δυσανεξιών.

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα προβιοτικά επηρεάζουν τη συνολική εικόνα της υγείας, καθώς όταν το έντερο δεν λειτουργεί σωστά, προκαλούνται προβλήματα σε ολόκληρο τον οργανισμό, όπως δυσπεψία και κόπωση.

Επίσης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνουν διάφορες μολύνσεις όπως του ουροποιητικού, προστατεύουν τα παιδιά από τις αλλεργίες, θεραπεύουν τα δερματολογικά προβλήματα όπως η ακμή και η ψωρίαση, βελτιώνουν τη διάθεση και φυσικά το γαστρεντερικό.

Τα προβιοτικά υπάρχουν σε τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, τα αμύγδαλα, η σόγια, τα φυλλώδη λαχανικά, οι μπανάνες, οι πατάτες και το γιαούρτι που έχει εμπλουτιστεί με προβιοτικά, αν αναγράφεται στη συσκευασία του.

Επίσης, υπάρχουν και σε μορφή κάψουλας, όμως τα συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται μόνο από εκείνους που τα χρειάζονται και αυτό το κρίνουν μόνο οι ειδικοί, οι οποίοι καθορίζουν και την κατάλληλη δοσολογία ανά περίπτωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Μάρτιο

Peristeri News

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Leave a Comment