PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα πέντε στάδια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη


Με το πολυσυζητημένο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ασχολείται και η σημερινή έκδοση της αγγλικής Guardian.

Με το πολυσυζητημένο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ασχολείται και η σημερινή έκδοση της αγγλικής Guardian. Συγκεκριμένα, η αρθρογράφος, σχολιάζει πως δύο χρόνια πριν, ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψει μία χώρα το Ευρώ. Μετά όμως τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά!

H αγγλική εφημερίδα στο παρελθόν έχει κρατήσει αυστηρή στάση για τον τρόπο που έχει συμπεριφερθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα, αναφέροντας πως οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις θα έπρεπε να αισθάνονται ντροπή απέναντι στους Έλληνες.

Στο σημερινό της φύλλο, επανέρχεται με ένα «αποκαλυπτικό» σενάριο –όπως η ίδια αναφέρει- εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, με την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 50%, και τους Έλληνες να κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας, κοινώς όπου «φύγει φύγει».

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρή χώρα στην Ευρωζώνη όμως η έξοδος της θα είχε σημαντικές συνέπειες και για άλλες χώρες. Παρόλα αυτά, η Αμερικανική Citigroup προβλέπει 75% πιθανότητα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη στους επόμενους μήνες και όσο δύσκολο να και να είναι αυτό το σενάριο, ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί».

Τα πέντε δύσκολα βήματα που καταγράφει η Guardian είναι:

1. H εκλογική παραλυσία. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να σχηματιστεί Κυβέρνηση, το πιο πιθανό είναι να οδηγηθεί εκ νέου η Ελλάδα σε εκλογές στα μέσα Ιουνίου οπότε η πιθανότητα να ενισχυθούν τα αντιμνημονιακά κόμματα μεγαλώνει.

2. Τα λεφτά τελειώνουν. Μπορεί οι Έλληνες να ακολουθούν το παράδειγμα των Βέλγων όπου παρέμειναν για 541 μέρες χωρίς Κυβέρνηση, όμως οι Έλληνες χρωστάνε και μάλλον δε θα είχαν αυτή την πολυτέλεια, μιας και οι στρόφιγγες θα κλείσουν.

3. Νέο νόμισμα, νέες τράπεζες. Όπως ακριβώς συνέβη και στην Ισλανδία όπου εν μία νυκτί δημιουργήθηκαν 3 νέες τράπεζες …από τα παλιά ερείπια.

4. Οι Έλληνες θα κατευθυνθούν στα σύνορα όπως και οι Αργεντίνοι με όλες τις κοινωνικές συνέπειες που συνεπάγονται. Μήπως όμως οι Έλληνες στρατιώτες τους σταματήσουν στα σύνορα; Τίποτα δεν είναι αδύνατο σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα.

5. Μόλις υπάρξει προηγούμενο… τι πιο φυσικό από το ντόμινο …Τα κακά διαδίδονται και ίσως έρθει η σειρά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας .

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment