PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τα πάντα για τη μαύρη αγορά


Μία νέα ιστοσελίδα με όλα τα νέα που αφορούν τη “μαύρη αγορά”…

Μία νέα ιστοσελίδα με όλα τα νέα που αφορούν τη “μαύρη αγορά”…

H εταιρία ασφαλείας, Symantec, δημιούργησε την ιστοσελίδα Blackmarket, με σκοπό να παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της μαύρης αγοράς, με νέα από την παραοικονομία, πληροφορίες για τα επίπεδα των απειλών στο διαδίκτυο και λύσεις της Symantec που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το malware και τις κυβερνοεπιθέσεις.

Για να προσδιοριστούν και να αντιμετωπιστούν τα ρίσκα από το κυβερνοέγκλημα είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν στοχευμένες στρατηγικές και κατάλληλες τεχνολογίες. Η Symantec υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία της υποδομής είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις διαθέσιμες απειλές και malware που κυκλοφορούν.

Έχοντας ως στόχο λοιπόν την εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το συνολικό τοπίο των απειλών και τις κυβερνοεπιθέσεις στο διαδίκτυο, η εταιρεία ανέπτυξε το συγκεκριμένο portal, καταδεικνύοντας ότι η εξέλιξη του ΙΤ έχει οδηγήσει στην εμφάνιση νέων απειλών στις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η δυναμική των κενών ασφαλείας είναι τεράστια και η απώλεια δεδομένων και κλοπής είναι διαδεδομένη. Ως αποτέλεσμα, έχει δημιουργηθεί μία ολοένα αυξανόμενη μαύρη αγορά πληροφοριών που είναι εκτεθειμένη και έτοιμη προς πώληση.

“Το blackmarket portal δημιουργήθηκε από την Symantec με στόχο να ρίξει φως στα προβλήματα που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και τους χρήστες που εργάζονται σε ένα online περιβάλλον,” είπε η κα Emanuela Lombardo, Senior PR Manager Mediterranean Region της Symantec.

“Ο σκοπός του portal είναι να εστιάσει στις ανάγκες όλων εκείνων που θέλουν προστασία των δεδομένων τους και των ευαίσθητων πληροφοριών τους, είτε αυτά είναι εταιρικά ή προσωπικά αρχεία.

Αποτελεί ένα κανάλι επικοινωνίας στο οποίο υπάρχει αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, διαθέτει μία σειρά βίντεο, webcasts, άρθρων και γνώμες ανεξάρτητων ειδικών. Είναι ένα βασικό εργαλείο για την βελτίωση της άμυνας και είναι μία στρατηγική προστασίας του καθένα από εμάς.”

Η ιδέα για την υλοποίηση του portal ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης εκδήλωσης της Symantec με την ονομασία “Black Market”. Η εκδήλωση “Black Market” παρουσίασε αναλυτικά πως κινείται η παραοικονομία σε ξεχωριστά booths, πραγματοποιώντας μία προσομοίωση όπως στην πραγματική αγορά, εκθέτοντας μία σειρά αγαθών που έχουν κλαπεί και ξαναπωλούνται αποκλειστικά σε online sites, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικών δεδομένων, email κλπ.

Στο portal, το οποίο είναι διαθέσιμο σε ακόμη 16 διαφορετικές γλώσσες εκτός της Ελληνικής, υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε μία σειρά από webcast που διοργανώνονται από την Symantec, να βρείτε άρθρα γενικού περιεχομένου, γνώμες ανεξάρτητων ειδικών, εκθέσεις σε ειδικά θέματα, το Security Index που μετράει το επίπεδο των απειλών και τέλος links στις σελίδες της Symantec στο Facebook και στο Twitter. Η Symantec ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τις σελίδες σε Facebook και Twitter, δίνοντας μία σαφή εικόνα για το παγκόσμιο τοπίο απειλών, με φρέσκα νέα και πληθώρα περιεχομένου για τις τελευταίες απειλές, το κυβερνοέγκλημα και την στρατηγική που ακολουθούν οι hackers.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ελον Μασκ: Σχεδιάζει εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το YouTube

Peristeri News

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Leave a Comment