PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Τα ονόματα που κατηγορούνται για τα στημένα


Δόθηκε με ειδική διάταξη του εισαγγελέα η δυνατότητα δημοσιοποίησης των ονομάτων των συλληφθέντων για τους «στημένους» αγώνες.

Δόθηκε με ειδική διάταξη του εισαγγελέα η δυνατότητα δημοσιοποίησης των ονομάτων των δέκα συλληφθέντων για τους «στημένους» αγώνες. Οι κατηγορούμενοι πέρασαν το μεσημέρι το κατώφλι του εισαγγελέα, ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις για 12 αδικήματα (τα μισά κακουργηματικού χαρακτήρα) και ήδη βρίσκονται στον ανακριτή.

Πρόκειται για τους

Αχιλλέα Μπέο, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Σταύρο Ψωμιάδη, πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα

Γιώργο Τσακογιάννη, μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης

Νίκο Χάλκο, παράγοντα της Ηλιούπολης

Νίκο Παντέλη, προπονητή

Δημήτρη Ζαβαντία, πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ

Αθανάσιο Ντότσης, μάνατζερ

Νίκο Ζαμάνη, επιχειρηματία

Βασίλη Καρακούλια, bookmaker

και Ανδρέα Δημόπουλο, bookmaker

Για ακόμα πέντε άτομα είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνταν από την αστυνομία με την διαδικασία του αυτοφώρου. Πρόκειται για τους:

Μάκη Ψωμιάδη

Ιωάννη Παπαδόπουλο

Βασίλη Γεωρτσιάκο

Μιχάλη Νικολόπουλο

Ιωάννη Παπακώστα

Οι δεκαπέντε διώκονται για: εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, εκβίαση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στο παράνομο στοίχημα και συμμετοχή, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Επίσης ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε άλλα 70 άτομα των οποίων τα ονόματα θα δοθούν από την εισαγγελία τις επόμενες ημέρες για όλες τις παραπάνω κατηγορίες συν απλή συνέργια σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα και απλή συνέργια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Η υπόθεση χρεώθηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή. Για τους 5 που αναζητούνται έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Η υπόθεση αφορά 40 στημένα παιχνίδια που είχε καταγγείλει η ΟΥΕΦΑ, συγκεντρώθηκε υλικό και από δικογραφίες από ολόκληρη την Ελλάδα. Τον περασμένο Ιανουάριο η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έως 30/5/11.

Η δικογραφία είναι γύρω στα 80 cd (οι συνομιλίες), από τους αγώνες οι 4 είναι της Σούπερ Λιγκ, 4 του Κυπέλλου Ελλάδος και 32 πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής (από τον Οκτώβριο του 2008 έως και την περίοδο του 2011). Το πόρισμα είναι 130 σελίδες, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι τηλεφωνικές συνομιλίες ερχόντουσαν κατευθείαν στον εισαγγελέα (δεν πέρναγαν από την αστυνομία για να μην υπάρξει διαρροή). Υπήρχε ένα καθεστώς «σιωπής» κατά τη διάρκεια της έρευνας από όσους κατέθεταν…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment