PeristeriNews.gr
Editorial

Τα κεφάλια μέσα


Οι γιορτές τελείωσαν και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι γεγονός. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν το 2017 θα φανεί καλύτερο από τον περασμένο χρόνο.

Οι ενδείξεις δεν είναι και οι πιο αισιόδοξες αφού ο νέος χρόνος πέρα από το ασταθές οικονομικό και πολιτικό σκηνικό έχει ξεκινήσει και με πολικές θερμοκρασίες που αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες για τις ελληνικές οικογένειες.

Άλλωστε το κρύο και η έλλειψη τρόπων σοβαρής θέρμανσης μας υπενθυμίζουν ότι η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε τάξεις αποτελεί σημείο των καιρών και μάλιστα πιο φανερό από ποτέ.

Πολλές οικογένειες περνούν τις κρύες μέρες του Ιανουαρίου με βαρύ ρουχισμό ακόμα και μέσα στο σπίτι τους με ανορθόδοξους τρόπους θέρμανσης που είναι επιβλαβείς για την υγεία τους.

Σε όλο αυτό η Πολιτεία για ακόμα μια φορά απούσα, σφυρίζει αδιάφορα όσον αφορά τις ακριβές τιμές στο πετρέλαιο και παραμένει στις υποσχέσεις για ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά ανθρώπων της χώρας μας.

Πέρα από τις καιρικές συνθήκες αβεβαιότητα υπάρχει τόσο στο εργασιακό όσο και στο επιχειρηματικό κομμάτι μιας και οι δύο αυτές έννοιες αλληλοσυνδέονται. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που στις 31 Δεκεμβρίου έβαλαν λουκέτο αφήνοντας πολύ κόσμο στην ανεργία, να αγωνιά για την επόμενη μέρα.

Υπάρχει ανάγκη για άμεση αλλαγή του σκηνικού της Ελλάδας και πρέπει να μπουν οι προϋποθέσεις ώστε η χώρα και κυρίως οι πολίτες της να βγουν από το αδιέξοδο που τους κατρακυλά καθημερινά όλο και περισσότερο.

Μόνο τότε θα επιβεβαιωθεί ότι το 2017 ήταν μια καλή χρονιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment