PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα δύο πιο δημοφιλή αυτοκίνητα που κλέβουν στην Ελλάδα


Καθημερινά δεκάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα αυτοκίνητά τους, με τα ανεπίσημα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2019 να μην είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρουσιάζουν το φαινόμενο σε έξαρση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το newsauto.gr, οι ληστές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε δύο μάρκες αυτοκινήτων. Τα smart και τα mini cooper.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι επιτήδειοι συνηθίζουν να «σταμπάρουν» τα Smart με χρονολογία κατασκευής μεταξύ του 1998 και του 2014. Κι ο λόγος; Αρχικά, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν πολλά κοινά ανταλλακτικά, σε σχέση με τα καινούρια μοντέλα. Επίσης, ένα Smart μπορεί να κλαπεί με ιδιαίτερη ευκολία, μέσω της χρήσης πλατφόρμας, αντί για τον κλασικό τρόπο, τη διάρρηξη. Για τους ίδιους λόγους, στη… δεύτερη θέση των προτιμήσεων των λιστών, είναι και τα Mini Cooper.

Γιατί γίνονται τόσες κλοπές στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με το newsauto.gr, η απάντηση στο ερώτημα για τις κλοπές αυτοκινήτων, εντοπίζεται στο εμπόριο ανταλλακτικών. Ο στόλος των οχημάτων στη χώρα μας είναι αρκετά παλαιός (+14 χρόνια), οπότε έχει δημιουργηθεί ανάγκη για ανταλλακτικά που είναι φθηνά. Οι επιτήδειοι τα αποσπούν από το κλεμμένο αμάξι και στη συνέχεια βρίσκουν με χαρακτηριστική ευκολία αγοραστές, οι οποίοι δεν μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επισκευάσουν ή να συντηρήσουν το αυτοκίνητό τους.

Στην Ελλάδα, έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα τα οποία υποδέχονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα και αφού τα λύσουν, πουλάνε τα ανταλλακτικά τους σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία τα οποία δεν διατηρούν αποθήκες, ούτε κόβουν και τα ανάλογα παραστατικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment