PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τα αποκαλυπτήρια του Windows Phone 7!


Ο Steve Ballmer παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου τα Windows Phone 7, την πλέον πρόσφατη πρόταση της εταιρείας για την αναπτυσσόμενη αγορά των smartphones.

Ο CEO της Microsoft πήγε στην εκδήλωση πλήρως εξοπλισμένος, καθώς παρουσίασε στο κοινό και τα πρώτα κινητά -εννέα συνολικά- που θα είναι εξοπλισμένα με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Ο Ballmer δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τα νέα φορητά Windows και είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο “περίμενα ποοοοολύ καιρό αυτή τη στιγμή“. Μιλώντας για τα WP7, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας τα χαρακτήρισε “διαρκώς υπέροχα” αναφερόμενος στο καλαίσθητο interface και “υπέροχα προσωπικά“, θέλοντας να τονίσει τις δυνατότητες παραμετροποίησης.

Το interface προσπαθεί να ξεφύγει από τη σχεδιαστική δομή που καθιέρωσε η Apple με το iPhone και αντί για τετράγωνα tiles φιλοξενεί φωτεινά ορθογώνια (σε μία ή δύο στήλες), καθώς και animation για τα hubs (People, Music & Video κλπ). Τα WP7 περιλαμβάνουν και μια νέα υλοποίηση του Microsoft Office, με εκδόσεις των Word, Excel και PowerPoint ειδικά για smartphones.

Όσο για τα νέα κινητά τηλέφωνα, αυτά περιλαμβάνουν πέντε νέα μοντέλα από την HTC (HD7, Mozart, Trophy, Surround, 7 Pro – το τελευταίο δεν είναι έτοιμο ακόμα), δύο από την LG (Quantum, Optimus 7), δύο από τη Samsung (Focus και Omnia 7) κι ένα από τη Dell (Venue Pro). Όλα τα μοντέλα διαθέτουν capacitive οθόνη, επεξεργαστή 1GHz και τρία πλήκτρα στο κάτω μέρος.

Το στοίχημα για τη Microsoft και τον Ballmer προσωπικά είναι μεγάλο. Η εταιρεία δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια να καθιερωθεί στο χώρο των smartphones ως ηγέτιδα δύναμη και η Apple (iOS) με τη Google (Android) μοιράζονται αυτή τη στιγμή το 80% της αγοράς. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τη Microsoft, η οποία πάντως φαίνεται αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της. Φημολογείται, μάλιστα, ότι η καμπάνια προώθησης των WP7 θα αγγίξει τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment