PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών κινδυνεύουν στην Ελλάδα


Υπέρ μεταναστών που προσέφυγαν στις Αρχές για να μην απελαθούν στην Ελλάδα γνωμοδότησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τονίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών θα κινδύνευαν από τυχόν επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Υπέρ μεταναστών που προσέφυγαν στις Αρχές για να μην απελαθούν και πάλι από τη Βρετανία και την Ιρλανδία στην Ελλάδα γνωμοδότησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τονίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών θα κινδύνευαν από τυχόν επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ένα πρόσωπο που ζητά άσυλο «δεν πρέπει να μεταφερθεί σε χώρα μέλος όπου κινδυνεύει να υποστεί απάνθρωπη μεταχείριση».

Προσθέτει δε στην απόφαση του ότι οι Αρχές πρέπει να μην επιδεινώνουν την κατάσταση του μετανάστη μέσα από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχαν προσφύγει ανώτατο βρετανικό και ιρλανδικό δικαστήριο ζητώντας να διευκρινιστεί ο ευρωπαϊκός νόμος για το εν λόγω ζήτημα.

Οι προσφυγές είχαν γίνει από έξι μετανάστες (ένας στη Βρετανία και πέντε στην Ιρλανδία) από το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Αλγερία, οι οποίοι επρόκειτο να απέλθουν στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται από το Δουβλίνο ΙΙ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙ ο μετανάστης που θα εισέλθει παράνομα στη χώρα της ΕΕ μπορεί να κάνει αίτηση για άσυλο μόνο στη χώρα εισόδου που θα την εξετάσει.

Τα δικαστήρια είχαν εκφράσει την ανησυχία τους λόγω της υπερφόρτωσης του ελληνικού συστήματος χορήγησης ασύλου και των επιπτώσεων στους αιτούντες.

Λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωση για τους αιτούντες άσυλο μετανάστες στην Ελλάδα, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Ισλανδία δεν τους επαναπροωθούν στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Leave a Comment