PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ταϊλάνδη: Τέσσερα παιδιά στη σπηλιά και ο 25χρονος προπονητής τους


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης των παιδιών από το σπήλαιο Ταμ Λουανγκ της Ταϊλάνδης, με τους δύτες να έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν συνολικά οκτώ παιδιά, τέσσερα την Κυριακή και άλλα τέσσερα σήμερα.

Η δεύτερη πράξη του δράματος ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας αισίως και η επιχείρηση «παγώνει» εκ νέου για κάποιες ώρες. Μέσα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο παραμένουν ακόμη τέσσερα παιδιά, καθώς και ο 25χρονος προπονητής τους.

Μετά την πρώτη πολύωρη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης μέσα από τα στενά και λασπώδη περάσματα του σπηλαίου, που έφερε πίσω στην ασφάλεια τέσσερα από τα 12 παιδιά, οι δύτες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας ξανά το υπόγειο ταξίδι τους.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δίνονται με το σταγονόμετρο από τις αρχές και εκτιμάται ότι επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει αφότου όλα τα παιδιά διακομιστούν στο νοσοκομείο, όπως συνέβη την Κυριακή.

Η αρχική εκτίμηση των αρχών της Ταϊλάνδης ήταν ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ή τέσσερις μέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Ο χειρότερος εχθρός της επιχείρησης είναι ο καιρός, ωστόσο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τις επόμενες δύο ημέρες φαίνεται ότι θα είναι καλός, κάτι που κάνει τα σωστικά συνεργεία να αισιοδοξούν για και την επόμενη φάση της επιχείρησης.

Στο δεύτερο σκέλος της επιχείρησης, συμμετείχε η ίδια διεθνής ομάδα δυτών με αυτούς που έκαναν τους απεγκλωβισμούς και την Κυριακή, με κάποιες προσθήκες.

Ο επικεφαλής της αποστολής απεγκλωβισμού, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά».

Σύμφωνα με το CNN, ο αριθμός των δυτών έφτασε σήμερα τους 90 (40 εκ Ταϊλάνδης και 50 από άλλες χώρες), όλοι με μεγάλη εμπειρία από καταδύσεις σε σπηλιές.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν από την ημέρα εντοπισμού της παιδική ποδοσφαιρικής ομάδας έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Οι πρώτοι διασωθέντες

Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως οι πρώτοι τέσσερις διασωθέντες μαθητές είναι καλά στην υγεία τους και υποβάλλονται σε ενδελεχείς ιατρικούς ελέγχους.

Μέχρι στιγμής, οι μαθητές που έχουν διασωθεί έχουν ιδωθεί με τους συγγενείς τους μόνο από απόσταση.

«Οι επισκέπτες επιτρέπεται να συναντήσουν και να κουβεντιάσουν με τα παιδιά. Δεν επιτρέπεται ωστόσο ούτε να τα αγγίξουν ούτε να τα αγκαλιάσουν. Πρέπει να κρατούν απόσταση ενός ή δύο μέτρων», εξήγησε αξιωματούχος γιατρός από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι μαθητές.

«Άρση της απαγόρευσης» θα σημάνει εφόσον βγουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment