PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Ταμείο για το Περιβάλλον


Η Ε.Ε. κάλεσε τους ενδιαφερόμενους, για προγράμματα που θα καθιστούν την ενέργεια “φιλικότερη προς το περιβάλλον”, να συνεργαστούν για τη σύσταση Ταμείου, προϋπολογισμού 6 δισ. δολαρίων, δηλαδή 9 δισ.ευρώ. θα είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη.

Η Ε.Ε. κάλεσε τους ενδιαφερόμενους, για προγράμματα που θα καθιστούν την ενέργεια “φιλικότερη προς το περιβάλλον”, να συνεργαστούν για τη σύσταση Ταμείου, προϋπολογισμού 6 δισ. δολαρίων, δηλαδή 9 δισ.ευρώ, θα είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη.

Καλά πληροφορημένες πηγές σχολίασαν ότι η Ε.Ε. κινείται εδώ και καιρό υπέρ της “καθαρής” ενέργειας, ώστε να καταπολεμήσει, από την πλευρά της, το “φαινόμενο του θερμοκηπίου”.

Ζητείται από τα κράτη-μέλη που αποταμιεύουν ποσά φορολογώντας τις εκπομπές αερίων του “φαινομένου του θερμοκηπίου”, να αντλήσουν απ’ αυτά τα ποσά, για τη σύσταση του ανωτέρω οικολογικού Ταμείου.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώθηκε ότι “σύντομα θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη σχετική δέσμη προτάσεων για τις εκπομπές αερίων χαμηλές σε άνθρακα, αλλά και την εκτεταμένη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”.

Σε μία πρώτη χρονική φάση, προσδοκάται να συγκεντρωθούν στο νέο Ταμείο τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ – 6,3 δισ. δολάρια, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η χρήση της ηλιακής ενέργειας στην Ε.Ε., της αιολικής, ενώ “θα αποθαρρυνθεί η εκπομπή αερίων πλουσίων σε διοξείδιο του άνθρακα”, αλλά και “θα γίνει αποθήκευση όσων τέτοιων αερίων εκπέμπονται σε υπόγειους χώρους, κοντά στις μονάδες παραγωγής”.

Επιπλέον, η Κομισιόν τόνισε ότι “θα δημιουργηθεί μεγάλος αριθμός “πράσινων” θέσεων εργασίας, την ώρα που η Ε.Ε. θα συμβάλλει στη διεθνή προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment