PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ταμείο Ανάκαμψης: Πληθαίνουν οι «αντιφρονούντες»


Μεγαλώνει το «μέτωπο» κατά του Ταμείου Ανάκαμψης της Κομισιόν, καθώς μετά τις αντιρρήσεις της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Δανίας και της Σουηδίας, η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρούσα μορφή της.

Υπενθυμίζεται πως οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συζητήσουν στις 19 Ιουνίου την πρόταση που παρουσίασε η Επιτροπή για το Ταμείο αυτό, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

Μπορεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Βάλντις Ντομπρόβσκις να υποσχέθηκε, ανταλλάγματα στα 4 κράτη-μέλη της ΕΕ, τα οποία διαφωνούν με την δημουργία Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να το εγκρίνουν. Ωστόσο οι «αντιφρονούντες» κυρίως από τον ευρωπαϊκό βορρά αυξάνονται.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ο Σεμπάστιαν επιμένει ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας θα πρέπει να είναι χρονικά περιορισμένη, προειδοποιώντας πως η χώρα του θα συμφωνούσε σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης μόνον εάν είχε περιορισμένο χρονικό διάστημα και προοριζόταν ως εφάπαξ βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε την πλήρη στήριξή της στην πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει σύντομα σύμφωνα μεταξύ των κρατών- μελών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment