PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τίτλοι τέλους για τον «Καβαλιέρε»;


Η «Μεγάλη Κεντροδεξιά» αλά ιταλικά είναι γεγονός, και αυτό αλλάζει τα δεδομένα αφού πλέον ο λεγόμενος «Τρίτος Πόλος»(Terzο Polo) αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία του Μπερλουσκόνι.

Η «Μεγάλη Κεντροδεξιά» αλά ιταλικά είναι γεγονός, και αυτό αλλάζει τα δεδομένα αφού πλέον ο λεγόμενος «Τρίτος Πόλος»(Terzο Polo) αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία του Μπερλουσκόνι.

Οι βασικοί συντελεστές της μεγάλης πολυτασικής κεντροδεξιάς είναι ο Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του κόμματος Futuro e Liberta, Τζιανφράνκο Φίνι, ο επικεφαλής της Unione di Centro, Πιερφερντινάντο Καζίνι, και ο Φραντσέσκο Ρουτέλλι, επικεφαλής της Alleanza per L’ Italia.

Μαζί τους οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με τον Ίταλο Τανόνι και το Κίνημα των Αυτονομιστών της Σικελίας με τον Ραφαέλλε Λομπάρντο. Με το νέο πολιτικό σχήμα συντάχθηκαν και οι Τζόρτζιο Λα Μάλφα, ιστορικό στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και Πάολο Κουτζάντι.

Τα Κεντρώα, Δεξιά και Φιλελεύθερα κόμματα που συγκροτούν τον μεγάλο συνασπισμό της Κεντροδεξιάς, συγκεντρώνουν 85 βουλευτές. Όσοι υπογράφουν και την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, οδηγώντας την στην πτώση, και ανοίγοντας το δρόμο προς τις εκλογές.

«Η κυβέρνηση δεν υπάρχει πλέον», δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου Φίνι και Καζίνι, με τον δεύτερο να καλεί τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί πριν ανοίξει η Βουλή.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η Βουλή και την επομένη θα διεξαχθεί η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως λένε οι ηγέτες του «Τρίτου Πόλου» θα συγκεντρώσει 317 ψήφους.

Πάντως, ο όρος «Τρίτος Πόλος» δεν αρέσει στον Φίνι αφού πιστεύει ότι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του «νέου κέντρου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα κόμματα θα διατηρήσουν σε πρώτη φάση την οργανωτική τους δομή, συμμετέχοντας ωστόσο στον υπό σύσταση «Πόλο», όπως και οι ανεξάρτητες προσωπικότητες που ετοιμάζονται να προσχωρήσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment