PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας ζητεί η Κομισιόν


Την προσήλωση της Ε.Ε. στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, συμπληρώνοντας πως αναμένει και από την άλλη πλευρά να συνεχίσει να υλοποιεί τις υποχρεώσεις της.

Με αφορμή τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη για τους μετανάστες, ο κ. Σχοινάς είπε ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας αποτελεί «ένα συμβόλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και πρόσθεσε ότι «αναμένουμε πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να υλοποιούν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους».

«Η Ε.Ε. από την πλευρά της αυτό κάνει και στο τέλος της διαδικασίας θα δούμε ποιο είναι το συνολικό συμπέρασμα αυτού του συμβολαίου», συνέχισε.

Για τις σχέσεις ευρωτουρκικές σχέσεις, μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζήτησε το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στις δηλώσεις της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία είπε πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί.

Εξάλλου, σχετικά με το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ε.Ε., η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Έρνστ Τόβε, επανέλαβε ότι επτά από τα 67 συνολικά κριτήρια δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Ένα από τα κριτήρια που δεν έχει εκπληρωθεί αφορά τον αντιτρομοκρατικό νόμο, αλλά η Επιτροπή εκτιμά ότι η εξεύρεση λύσης είναι δυνατή, και προς τον σκοπό αυτό συνεχίζονται οι επαφές σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο η Επιτροπή θα παρουσιάσει την τέταρτη έκθεσή της για την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας η οποία θα περιλαμβάνει και την αξιολόγηση εκπλήρωσης των κριτηρίων για την απελευθέρωση της βίζας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment