PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέσσερις συλλήψεις για παράνομο διαδικτυακό στοίχημα


Ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν την Τετάρτη, στην Αττική.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο άνδρες και γυναίκα, ηλικίας 61, 45 και 41 ετών αντίστοιχα, καθώς και για μία 29χρονη αλλοδαπή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και περί διαδικτυακού στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου. Συγκατηγορούμενοί τους είναι 53χρονος Έλληνας και αλλοδαπός.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), ότι άγνωστος διαχειριστής διατηρεί ιστοσελίδα που προσφέρει παράνομα τυχερά παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου. Ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, με τη συνδρομή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Από την ψηφιακή έρευνα κι ανάλυση των δεδομένων, μετά και από επικοινωνία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου καθώς και με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη σελίδα λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, ενώ η παροχή των τυχερών παιχνιδιών γινόταν μέσω εταιρείας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Τυχερών Παιγνίων μέσω του Διαδικτύου (Blacklist).

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στην Αττική, οπότε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους.

Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (λάπτοπ), όπου είχε εγκατασταθεί ειδικό λογισμικό διαγραφής αρχείων και δραστηριοτήτων, πλήθος εγγράφων που σχετίζονται με την εν λόγω παράνομη εταιρεία και το καθεστώς λειτουργίας της στην Ελλάδα, καθώς και κάρτες οι οποίες φέρουν στη μία όψη τους λογότυπο διαδικτυακής εταιρείας στοιχηματισμού και στην άλλη λογότυπα καρτών πληρωμής.

Επίσης κατασχέθηκαν έντυπο αποδεικτικό υλικό όπου αναγράφονται καταστήματα-συνεργάτες και οικονομικά στοιχεία, 1.405 ευρώ, προσωπικά έγγραφα φυσικών προσώπων και δύο κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα χρηστών-πελατών διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι τέσσερις συλληφθένετς οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Αθηνών, για κύρια ανάκριση.

Παράλληλα, θα ενημερωθεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Blacklist).

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους για τον παράνομο στοιχηματισμό εν όψει και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που αρχίζει σήμερα, Πέμτπη, στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment