PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέσσερις νεκροί σε ναυάγια με πρόσφυγες στο Β. Αιγαίο


Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί, από τους οποίους τρία παιδιά και ένας άνδρας, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων μετά τα νέα ναυάγια σκαφών με πρόσφυγες και μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών του βόρειου Αιγαίου και των τουρκικών ακτών.

Στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου, ανατράπηκαν αρκετές βάρκες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο.

Απολογισμός, ένα νεκρό βρέφος και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά τα οποία νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Παράλληλα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 10 αγνοούμενους.

Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς από το πρωί της Τετάρτης όλες οι δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή το Λιμενικό Σώμα και η Frontex, ενώ από ξηράς επιχειρούν μέλη μη Κυβερνητικών οργανώσεων και πολλοί εθελοντές.

Στη Σάμο, από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο το μεσημέρι της Τετάρτης, ανασύρθηκαν νεκρά δυο βρέφη και ένας άνδρας.

Από άλλα δυο ναυάγια κοντά στη Σάμο, και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο, αγνοούνται συνολικά έξι άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνά τους 400 ανθρώπους.

Τοπικά τα μποφόρ ξεπερνούν τα οκτώ, με τις πλαστικές βάρκες που μεταφέρουν κυρίως Αφγανούς μετανάστες να παρασύρονται σε πολλές περιπτώσεις από τους ανέμους και να ανατρέπονται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment