PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τέσσερις μονάδες μπροστά η ΝΔ


Διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, από 2,5 που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση, δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση.

Διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, από 2,5 που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση, δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%.

Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η αύξηση του ποσοστού αποχής, το οποίο μέσα σε ένα μήνα διευρύνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ότι αφορά τα κόμματα που, σύμφωνα με την VPRC, μένουν εκτός Βουλής, η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να λαμβάνει 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Χρυσή Αυγή 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1%, ενώ 5,5% παίρνουν τα «λοιπά» κόμματα.

Επίσης η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στην κρίση είναι μόνο το 8%, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας.

Έτσι, το 27% των ερωτηθέντων απαντούν ότι διακατέχονται από οργή και θυμό, το 24% από αγανάκτηση και απογοήτευση, το 18% από λύπη, το 11% από αβεβαιότητα και το 10% από απόγνωση.

Αντίθετα ελπίδα και αισιοδοξία εκφράζει μόνο το 2%, ενώ ικανοποίηση και προσδοκία το 1%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment