PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τέξας: Πολύνεκρη επίθεση με όπλα σε εμπορικό κέντρο


Ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας με πολλούς νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι τοπική ώρα, με την αστυνομία να κάνει λόγο για πολλούς οπλοφόρους.

«Πολλοί είναι οι νεκροί», ενώ οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ανακοίνωσε η Ολίβια Ζεπέντα διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Τρεις είναι οι συλληφθέντες και αρκετοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, δήλωσε αργότερα ο δήμαρχος Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Ντάν Πάτρικ τόνισε στο Fox News πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται «κάπου μεταξύ 15 με 20, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των νεκρών».

«Σήμερα η κοινότητα του Ελ Πάσο επλήγη από μία φρικαλέα και παράλογη πράξη βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ. Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης έχουν πληγεί 18 άτομα. «Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακράν του εμπορικού κέντρου Σιέλο Βίστα», ανέφερε προειδοποιητικό μήνυμα που διέδωσε μέσω τουίτερ η αστυνομία, λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος). Μία ώρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση είναι ακόμη «εν εξελίξει», ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε λάβει πολλές πληροφορίες για την ύπαρξη πολλών δραστών με όπλα».

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε.

Τραμπ: «Πολύ κακή, με πολλούς νεκρούς» η ένοπλη επίθεση στο Τέξας

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μακελειό που σημειώθηκε από ενόπλους σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας. Σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως η ένοπλη επίθεση είναι «πολύ κακή, με πολλούς νεκρούς».

Νωρίτερα ο δήμαρχος Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN δήλωσε ότι «τρεις είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, ενώ ο ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Ντάν Πάτρικ τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται «κάπου μεταξύ 15 με 20, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των νεκρών».

«Σήμερα η κοινότητα του Ελ Πάσο επλήγη από μία φρικαλέα και παράλογη πράξη βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ, με τον οποίο επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment