PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τέλος τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της αναμένεται να αποφασίσει το τέλος στην εκτύπωση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά θα συνεχίσουν να βρίσκονται εν ισχύ, δεν θα καταργηθούν και δεν θα αποσυρθούν άμεσα. Θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι την αντικατάσταση όλων των αξιών χαρτονομισμάτων ευρώ από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2, των οποίων η μεγαλύτερη αξία θα είναι τα 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η αντικατάσταση των πρώτων χαρτονομισμάτων ευρώ του 2002 από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2 ξεκίνησε το 2013 και μέχρι στιγμής έχουν αντικατασταθεί τα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ.

Η ανταλλαγή στις τράπεζες

Σε ό, τι αφορά την ανταλλαγή χαρτονομισμάτων 500 ευρώ σε κεντρικές τράπεζες, οι κάτοχοί τους θα πρέπει να δηλώνουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν τα χαρτονομίσματα στα χέρια τους. Το πιθανότερο είναι πως αυτή η υποχρέωση θα ξεκινάει για πάνω από μία συγκεκριμένη συνολική αξία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment