PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Τέλος συνεργασίας της ΚΑΕ Περιστέρι με τον Νίκο Συρίγο


Παρελθόν αποτελεί από το Περιστέρι ο μέχρι πρότινος Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ, Νίκος Συρίγος.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η ΚΑΕ, μέσω επίσημης ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κ.Α.Ε. Περιστέρι Βίκος Cola ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της Κ.Α.Ε., Νίκο Συρίγο, λόγω προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων του ιδίου.

Η οικογένεια του Περιστερίου, ευχαριστεί τον Νίκο Συρίγο για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στο μέλλον».

Γ. Πανταζόπουλος: «Χτυπήματα κάτω από την μέση»

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Κ.Α.Ε. Περιστέρι, Γιώργος Πανταζόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό μιλώντας για τις διαμαρτυρίες της Κύμης τονίζοντας πως είναι “χτυπήματα κάτω από την μέση”.

Μιλώντας στην εκπομπή των Τόλη Κοτζά και Μάνου Ζερβάκη στον sport fm, ο Γιώργος Πανταζόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις διαμαρτυρίες της Κύμης.

Υπενθύμισε πως η ομάδα της Εύβοιας είχε παράπονα από τη διαιτησία και στο πρώτο παιχνίδι, παρά την ήττα της με 30 πόντους διαφορά, ενώ πρόσθεσε πως όλα αυτά γίνονται προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της Κ.Α.Ε.:

Με ενοχλεί όλη αυτή η διαδικασία που συμβαίνει. Έχω μία τελείως διαφορετική άποψη σαν παλιός παίκτης κι έχοντας ζήσει, ως παίκτης, όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, αν και γίνονται από την αρχή του πρωταθλήματος. Και θεωρώ πως είναι πάρα πολύ λάθος διότι μπορεί σε κάποιο παιχνίδι, όντως να έχει γίνει κάποιο λάθος και να έχει ευνοηθεί κάποια ομάδα ή να έχει υπάρξει ένα σφύριγμα και να έχει αλλοιωθεί το αποτέλεσμα, όπως κάποιοι άλλοι διαδίδουν. Για μένα, η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά και χάνουμε την αξία της όταν όλοι λέμε πως θέλουμε το καλό του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού μπάσκετ από την στιγμή που υπάρχουν συμπεριφορές και κουβέντες που απέχουν από την πραγματικότητα.

Με λίγα λόγια, για να εξηγήσω τι θέλω να πω, έχουμε δει τις τελευταίες 48 ώρες πάρα πολλά δημοσιεύματα μέσα από το Facebook και το Twitter που για μένα κάνουν πολύ κακό στο ελληνικό μπάσκετ γιατί δεν κερδίζεις κάτι. Κι αν λες πως “θα βοηθήσω το άθλημα” κάθεσαι και μιλάς εκεί που πρέπει να μιλήσεις για να βρεις το λάθος και πως αυτό μπορεί να διορθωθεί. Αλλά με αυτό το τρόπο, με αυτό που συμβαίνει να προκαλείς τις ομάδες, να προκαλείς τους αντιπάλους και τους διαιτητές του συγκεκριμένου παιχνιδιού, είναι λάθος. Θεωρώ πως ο κύριος Θεοδώρου έχει κάνει τεράστιο λάθος τον τελευταίο καιρό καθώς έχει αναφερθεί στον κύριο Καρακατσούνη στον αγώνα με το Λαύριο, με τον κύριο Κορομηλά στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. Κα τώρα με τους δύο δικούς μας. Νομίζω πως είναι πολύ λάθος όλο αυτό που συμβαίνει”.

Θεωρείται πως γίνεται συστηματικά αυτή η διαμαρτυρία, για να ευνοηθούν σε κάποιο άλλο παιχνίδι;

Για να τελειώνουμε, γιατί εμένα μου αρέσει να μιλάω με το μπάσκετ, η Κύμη έχει κερδίσει 360 φάουλ κι εμείς 380. Αυτή είναι η διαφορά, 20 φάουλ σε ένα πρωτάθλημα 17 αγωνιστικών μέχρι τώρα. Η μία ομάδα ευνοείται και η άλλη αδικείται. Ένα φάουλ σε κάθε παιχνίδι, μέσο όρο. Εγώ λέω ένα τυχαίο νούμερο. Είναι λάθος να παίρνουμε τα νούμερα. Διάβασα πως κερδίσαμε με 35 βολές ενώ η Κύμη εκτέλεσε 14. Δύο ημέρες πριν, στο Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 35, η ΤΣΣΚΑ 13 σε ένα ματς με 20 πόντους διαφορά υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Είναι λάθος να παίρνεις ένα νούμερο, να το σκορπάς και με αυτό να δημιουργείς εντυπώσεις. Για ποιο λόγο; Όταν μια ομάδα παίζει με αλλαγές και αναγκαστικά μπαίνει ο Bentil κι μένει με τον κοντό, θα πάρει το φάουλ ο Bentil, θα πάρει και το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ.

Το να παίρνουμε ένα νούμερο και να δημιουργούμε εντυπώσεις, είναι λάθος. Εγώ έτσι πιστεύω. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για να εξηγήσεις στον κόσμο που δεν καταλαβαίνει τόσα πολλά τα καθαρά τεχνικά θέματα, τι γίνεται σε ένα παιχνίδι”.

Πέρα από την νοοτροπία της ομάδας, για την συγκεκριμένη φάση (σ.σ. το φάουλ στον Moore) ποια είναι η άποψη σας; Βλέπω και ξανά βλέπω το βίντεο και δεν καταλαβαίνω, έγιναν βήματα πριν το φάουλ ή το φάουλ προηγήθηκε των βημάτων;

Έχουμε δει όλοι μας, από δέκα φορές το ίδιο replay και βλέπουμε μία επαφή και μετά βήματα. Εγώ σου λέω λοιπόν, πως υπάρχει μία επαφή και μετά βήματα. Η άλλη πλευρά θα πει “όχι, δεν είναι φάουλ, είναι βήματα”. Το να βλέπουμε ένα παιχνίδι 200 κατοχών με κάθε ομάδα να έχει από 100 και να στεκόμαστε στην τελευταία φάση… Εγώ μπορώ να σου πω πως στην προηγούμενη φάση είχε γίνει φάουλ στον Moore, πριν φτάσουμε στην φάση που συζητάμε. Και η Κύμη να πει πως στην προ-προηγούμενη φάση είχε γίνει φάση στον Horton. Νομίζω πως είναι πολύ λάθος όλο αυτό που γίνεται, ειδικά μετά από ένα ωραίο παιχνίδι. Για μένα η Κύμη ήταν όντως πάρα πολύ καλή, θα ήταν άξια να κερδίσει το ματς αλλά δεν τα κατάφερε γιατί, ενώ ήταν τέσσερις πόντους και με την μπάλα δική της, έχασε την επίθεση. Αν την είχε βάλει μπορεί να είχε κερδίσει. Αυτά συμβαίνουν σε ένα ματς. Ξεκίνησε το παιχνίδι με οκτώ εύστοχα τρίποντα σε ένα δεκάλεπτο και κέρδιζε με 17 πόντους. Είναι φυσιολογικό ή όχι; Αυτά τα λέω γιατί επιμένουμε σε πράγματα που είναι πολύ λάθος.

Στον πρώτο γύρο, είχαμε παίξει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Για 13 λεπτά σε εκείνο το παιχνίδι, υπήρχαν διαμαρτυρίες από τον Ολυμπιακό ενώ το σκορ είχε φτάσει στο 19-38 στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ καλύτερος σαν ομάδα ο Ολυμπιακός, δεν το συζητάμε καν αυτό, αλλά για 13 λεπτά η μία ομάδα είχε 8/11 τρίποντα και η άλλη 1/13. Με την ΤΣΣΚΑ να παίζαμε εκείνη την ημέρα, μέσα στην Ρωσία, μπορεί να τους κερδίζαμε 20 πόντους. Στα υπόλοιπα 27 λεπτά, το ματς έληξε στους 40 πόντους για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή, για 13 λεπτά ήταν κακοί οι διαιτητές και για τα υπόλοιπα 27 ήταν καλοί; Είναι λάθος να μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία. Το ίδιο ζήσαμε και με τον Π.Α.Ο.Κ. Μέσα στην Πυλαία – εγώ το λέω γιατί θέλω να υπερασπιστώ κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην δική μας ομάδα και θα επανέλθω αργότερα – κερδίζαμε στο ημίχρονο γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. δεν ήταν καλός κατά την άποψη μου. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα. Έβαλε όλα τα σουτ και κέρδισε με 15 πόντους. Ο Π.Α.Ο.Κ. Είναι τεράστιο σωματείο, πραγματικά πολύ καλή ομάδα η φετινή, κερδίζει τον σεβασμό όλων μας αλλά νομίζω είναι λάθος να ασχολούμαστε… Από το 0-0 υπάρχουν διαμαρτυρίες σε όλα τα ματς. Είναι λάθος. Για μένα, η κάθε ομάδα, όταν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να κλείνεται μέσα, να τραβάει και τις κουρτίνες και να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα και μετά να ψάχνει έξω. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ψάχνουμε αυτούς έξω και να μην βρίσκουμε τα προβλήματα εσωτερικά.

Η Κύμη, στον πρώτο γύρο που παίξαμε, κερδίσαμε με 30 πόντους διαφορά και είχε παράπονα από την διαιτησία. 55-85 το σκορ. Τότε όντως, παίζαμε καταπληκτικό μπάσκετ. Τώρα έχουμε προβλήματα, έχουμε πέσει, έχουμε κάνει και κάποιες αλλαγές… Δεν είμαστε οι Warriors. Δημιουργούνται εντυπώσεις, είναι χτυπήματα κάτω από την μέση όταν 14 ομάδες είναι σε έναν συνεταιρισμό, έχουμε υπογράψει κάποιους κανονισμούς και συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα”.

Στο Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε τι θα κάνετε; Θα πλακωθείτε (γέλια);

Δεν πηγαίνω εγώ αλλά ο Ανδρέας Πολέμης. Θα μάθω όμως τι έγινε. Θεωρώ πως είναι λάθος όλο αυτό διότι καταρχήν, καταστρέφουμε μόνοι μας το προϊόν που φέτος είναι ανταγωνιστικό, πραγματικά είναι ωραίο. Πριν μερικά χρόνια υπήρχαν ομάδες που ήταν αδύναμες είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά με αποτέλεσμα να είναι λίγο πιο “εύκολες”. Φέτος οι ομάδες έχουν κάνει κάποιες λάθος κινήσεις κι αυτό φαίνεται από τις αλλαγές που έχουν κάνει, δεν υπολόγισαν σωστά κι αυτή την στιγμή προσπαθούν να βρουν οτιδήποτε άλλο τους φταίει από αυτό που πραγματικά είναι. Και για να μην βγάλω τον εαυτό μου απ’ έξω και την ομάδα μου, κάναμε δύο αλλαγές πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τον Kesar και τον Allen και πήραμε τους Bentil και Daniel. Κι αμέσως παίξαμε με την Α.Ε.Κ. και μεταμορφωθήκαμε. Μετά κάναμε κι ένα 7-0 που έδωσε φτερά στα παιδιά και στην ομάδα.

Όλο αυτό, λοιπόν, που γίνεται είναι ψεύτικο και υποκριτικό. Εγώ μιλάω έξω από τα δόντια και λέω τα πράγματα όπως είναι. Γενικά δεν μιλάω, δεν μου αρέσει. Τις τελευταίες 48 ώρες όμως, έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί όλο αυτό είναι λάθος. Εμείς στο Περιστέρι, ξεκινήσαμε τον καλοκαίρι ένα σχεδιασμό τριετίας. Επιλέξαμε τον προπονητή μας, τον γνωρίζουμε όλοι ποιος είναι και για μένα είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Στοιχηθήκαμε όλοι πίσω από αυτό το πλάνο και το μόνο που έχει αλλάξει, από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, είναι ότι ήρθαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι και οι ίδιοι περιμέναμε. Κι αυτό φαίνεται πως έχει ενοχλήσει πολλούς άλλους”.

Συμφωνώ με την λογική σου να μην τα ρίχνουμε όλα στην διαιτησία αλλά κάτι γίνεται. Κάτι γίνεται και έχει φουντώσει πολύ η κατάσταση.

Συμφωνώ μαζί σου. Ασχολούμαστε επί δέκα μέρες με το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Έχει γίνει λάθος στο τέλος. Ασχολούμαστε με το τελευταίο σφύριγμα που ήταν υπέρ της Μπαρτσελόνα. Το προτελευταίο ήταν οφθαλμοφανές φάουλ στον Σίνγκλετον που αν ήθελε να ευνοήσει την Μπαρτσελόνα, θα το είχε δώσει και θα είχε τελειώσει το ματς. Εκεί γιατί δεν ασχολούμαστε; Που ήταν, όχι απλά ξεκάθαρη φάση… Δεν χρειαζόταν ούτε το replay. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Το μπάσκετ δεν είναι βόλεϊ. Είναι ένα άθλημα με επαφές που ανάλογα πως θα τις δει ο διαιτητής, θα σφυρίξει. Θα σου πω λοιπόν πως η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ είναι η Λήμνος. Τι σημαίνει αυτό; Οι άνθρωποι είναι άψογοι, παίζουν ωραίο μπάσκετ κι έχουν κάνει σωστές επιλογές. Τι σημαίνει αυτό; Πως ευνοούνται;”.

Κάποιος που αδικείται, να μην διαμαρτυρηθεί;

Να πάει στα όργανα, εκεί που πρέπει να πάει. Να δει τους κανονισμούς που έχει υπογράψει στην αρχή του πρωταθλήματος και να κάτσουμε όλοι μαζί, αν όντως ενδιαφερόμαστε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού που δεν είναι η διαιτησία αλλά ο στοιχηματισμός με τον οποίο κανείς δε ασχολείται. Που έχει αλλάξει όλο τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ας αφήσουμε λοιπόν το “αν ήταν φάουλ” γιατί έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε αυτή την στιγμή. Σήμερα αδικήθηκε η Κύμη. Κι εγώ σου λέω πως στο προηγούμενο παιχνίδι Κύμη-Πανιώνιος, αδικήθηκε ο Πανιώνιος. Ήταν πιο κρίσιμο παιχνίδι αυτό γιατί έχει κάνει το 2-0 η Κύμη κι έχει σωθεί από αυτό το παιχνίδι. Είναι αστεία να τα συζητάμε αυτά”.

Για να κλείσουμε, που τον βρήκατε τον Καράμπελα;

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Με τον Ζώη ήμασταν τυχεροί. Κάποια εποχή, ο Δούκας είχε φτιάξει υπερομάδα στο παιδικό αλλά προέκυψαν κάποια προβλήματα, φύγανε ορισμένα παιδιά κι εμείς κινηθήκαμε πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, σε ένα ραντεβού που κάναμε με την οικογένεια του Ζώη, τους πείσαμε πως είναι καλό για το παιδί και μας εμπιστεύτηκαν. Το “μαγικό” όμως είναι ότι ο Αργύρης εμπιστεύεται τον Καράμπελα. Όχι ότι δεν είναι καλός παίκτης. Υπάρχουν κι άλλοι νεαροί καλοί παίκτες οι οποίοι όμως, για να μπουν να παίξουν θα πρέπει πρώτα να το αποδείξουν στην προπόνηση και μετά να μπουν. Δεν πρέπει να τους χαρίζεται τίποτα. Είναι ένα παιδί που δεν του χαρίστηκε τίποτα. Θεωρώ πως με το να χαρίζεις σε νέα παιδιά κάτι, κακό τους κάνεις παρά καλό. Είναι ένα παιδί που έχει δείξει το ταλέντο του από την περσινή ομάδα. Και το πιο καλό τους στοιχείο, δεν είναι τα γρήγορα πόδια του ή το καλό σουτ τριών πόντων. Το πρώτο πράγμα που του αρέσει είναι να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του. Κι αυτό είναι “μαγικό” για ένα playmaker“.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment