PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τάση αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο – Αποχωρούν τα τουρκικά πλοία


Αποχωρούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή του νοτιανατολικού Αιγαίου, όπου βρίσκονταν τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό, έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση όλων των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους.

Ωστόσο, ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε επιφυλακή, αφού είναι σε ισχύ μέχρι 2 Αυγούστου ακόμα η παράνομη τουρκική Navtex και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Την ίδια στιγμή, το Oruc Reis παραμένει σταθερά αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, αν και σύμφωνα με την τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ, το ερευνητικό ξεκίνησε σεισμικές έρευνες.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Η τουρκική πρεσβεία «κατέβασε» την επίμαχη ανάρτηση

Το επικίνδυνο προπαγανδιστικό τους παιχνίδι συνεχίζουν να «παίζουν» οι Τούρκοι, αφού λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον διέγραψε το παραπάνω tweet με το οποίο «ανακοίνωνε» ότι το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες.

Η ανάρτηση αντικαταστάθηκε από μια νέα, σύμφωνα με την οποία: «Το ερευνητικό Oruc Reis ανακοίνωσε σεισμογραφικές έρευνες στις 21 Ιουλίου 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Τρίτη, όταν εκδόθηκε η παράνομη τουρκική Navtex, έως και το βράδυ του Σαββάτου, το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment