PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τάνκερ στις φλόγες στη Θάλασσα του Ομάν


Ένα περιστατικό στη Θάλασσα του Ομάν διερευνά σώμα του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, αφότου πετρελαιοφόρο έστειλε σήμα κινδύνου σε λιμάνι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αναφορές κάνουν λόγο για εκρήξεις σε δύο τάνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχου στο λιμάνι Φουτζέιρα των ΗΑΕ, έπιασε φωτιά στο τάνκερ «Front Altair».

Το δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην νορβηγική εταιρεία Frontline επλήγη από τορπίλη ανοιχτά της ακτής της Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γράφει σήμερα η ναυτιλιακή εφημερίδα «Tradewinds», επικαλούμενη εταιρικές πηγές που δεν κατονομάζει.

Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπού Ντάμπι, αναφέρει το Bloomberg.

Το βρετανικό ναυτικό προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στον Κόλπο του Ομάν και διευκρίνισε ότι ερευνά το περιστατικό.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέχει επίσης βοήθεια σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν αφού έλαβε δύο σήματα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν.

Τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές δήλωσαν ακόμη ότι δύο δεξαμενόπλοια εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και ότι τα πληρώματά τους είναι ασφαλή. Πρόκειται αφενός για το δεξαμενόπλοιο «Front Altair» με σημαία Νήσων Μάρσαλ και το «Kokuka Courageous» με σημαία Παναμά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δεν είναι σαφές ακόμη τι προκάλεσε τη φωτιά.

Στις 12 Μαΐου τέσσερα δεξαμενόπλοια δέχθηκαν επίθεση στις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία κατηγόρησαν αργότερα έναν «κρατικό παράγοντα».

Το Ιράν αρνήθηκε τις αμερικανικές κατηγορίες ότι ήταν πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

Μετά το συμβάν σημειώθηκε άνοδος 3% σε brent και αμερικανικό αργό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment