PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου» και της Ένωσης Γονέων Περιστερίου


Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη  18/10/2018, κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  Περιστερίου για τα οξυμένα λειτουργικά και κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής  της Α/θμιας Εκπαίδευσης  και διαπιστώθηκε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ προκύπτει η ανάγκη για κοινή και συντονισμένη δράση Εκπαιδευτικών και Γονιών στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και διεκδίκησης του αγαθού της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας..

Η  πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές  διαψεύδει την εικόνα της κανονικότητας  που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων,  το μοίρασμα των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε πολλούς μαθητές (82 εκπαιδευτικοί για 356 μαθητές στη Γ΄ Διεύθυνση) η υπολειτουργία του ολοήμερου και η μη εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Περιστέρι χειροτερεύουν τους όρους μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Η  χρόνια υποχρηματοδότηση, οι σοβαρές ελλείψεις στη συντήρηση των σχολείων και η στέγαση τους σε  ακατάλληλα κτίρια που στερούνται απαραίτητους χώρους για τη λειτουργία τους ( το 28 Δημοτικό δεν έχει αίθουσα για τη στέγαση του Τμήματος Ένταξης) υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Βάζοντας  στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδικούμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς
  • 20 μαθητές ανά τμήμα στο δημοτικό και 15 στις Α’ και Β’ και στο Νηπιαγωγείο.
  • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
  • Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου. Να οριστεί υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Περιστέρι , ώστε όλα τα νήπια και τα προνήπια να μπορούν να εγγράφονται και να φοιτήσουν στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
  • Άμεση ανάγκη πρόσληψης των εκπαιδευτικών της «παράλληλης στήριξης» και των τμημάτων ένταξης.
  • Κάλυψη των ειδικών σχολείων με το απαραίτητο ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Ίδρυση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων. Άμεση ανέγερση σχολείων στα ήδη δεσμευμένα οικόπεδα (28ο Δημοτικό ,ΕΕΕΕΚ, 10ο Λύκειο)
  • Αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων.
  • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και έκτακτη οικονομική επιχορήγηση κάθε σχολικής μονάδας.
  • Εξασφάλιση της παροχής ενός γεύματος σε κάθε παιδί με ευθύνη της πολιτείας και χωρίς την είσοδο χορηγών- ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment