PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στο γραφείο του   Αντιπεριφερειάρχη  Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέα  Λεωτσάκου.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην σύσκεψη, την πρώτη μετά την ανάληψη καθηκόντων από το νέο Αντιπεριφερειάρχη, ήταν:

  • ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019 και
  •  ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων και παγετού κατά την περίοδο 2019-2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ. Λεωτσάκος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους  και ξεκίνησε με μια σύντομη εισήγηση σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πιο αναλυτικά  συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Δόθηκαν κατευθύνσεις για την εκτέλεση έργων καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής όμβριων υδάτων, συντήρησης του οδικού δικτύου και καθαρισμό ρεμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Λεωτσάκος  ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και επαγρύπνηση, όταν θα υπάρχουν προγνώσεις καιρού για έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να υπάρχει άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο

Στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συμμετείχαν  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής , εκπρόσωποι των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, του ΑΣΔΑ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα και είναι μέλη του ΣΟΠΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment