PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Αθήνα


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν:

1) Ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2018-2019 και
2)Ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών δράσεων και μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2019

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ. Τζόκας αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε, κατά την ημερήσια διάταξη, με σύντομη εισήγησή του σχετικά με τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2018-2019.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζόκας έκανε αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό Τομέα και στα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του συλλεκτηρίου αγωγού όμβριων επί της Λεωφόρου Αθηνών.

Ο κ. Τζόκας συνέχισε την εισήγησή του αναφερόμενος στη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Τόνισε ιδιαίτερα το θέμα των αποψιλώσεων από τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα, του καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων καθώς και το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές, όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Κάλεσε τους συναρμόδιους φορείς να συνεργαστούν για την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του ΣΟΠΠ, για την αντιπυρική περίοδο 2019 και ζήτησε να γίνουν επαρκείς ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συνεχίστηκε με τοποθετήσεις στελεχών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, του 2ου και του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, Αντιδημάρχου του Δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος ήταν μαζί με τον Αντιδήμαρχο των Αγίων Αναργύρων, οι δύο εκπρόσωποι Δήμου από τους επτά συνολικά της Περιφερειακής Ενότητας, της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Διεύθυνσης Δασών Δυτικής Αττικής, του Δασαρχείου Αιγάλεω, της ΔΕΔΔΗΕ, του Αττικού Νοσοκομείου, των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment