PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για τις μεταναστευτικές δομές


Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας συγκλήθηκε το μεσημέρι, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 156 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού κι επιβεβαιώθηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της προστασίας της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας, ειδικά στα νησιά.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισήμανε ότι «επιβεβαιώσαμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση. Επιβεβαιώσαμε το πρωτόκολλο και το σχέδιο για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών στα νησιά και για τις μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν. Οι μετακινήσεις αυτές θα γίνουν με έναν τρόπο που θα διασφαλιστεί και η υγεία αυτών και γενικότερα η δημόσια υγεία».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός κι ο διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment