PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τα αστικά λύματα Θριασίου και ανατολικής Αττικής


Το πρόβλημα με την έλλειψη αποχετευτικών δικτύων στο Θριάσιο Πεδίο και την ανατολική Αττική και με τα υψηλά πρόστιμα που καλείται να πληρώνει η χώρα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνάντηση, τις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, την ΕΥΔΑΠ και υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να μειωθεί στο μέτρο του δυνατού η πληρωμή των προστίμων.

Στις 15 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε στην Ελλάδα χρηματική ποινή 10 εκατ. ευρώ κατ’ αποκοπή και επιπλέον 3,64 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο, εκτός και αν υπάρξει πρόοδος οπότε το πρόστιμο θα μειώνεται αναλόγως.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική το πρόβλημα εντοπίζεται στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας, Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνος (περιλαμβάνεται και η Νέα Μάκρη), Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Σαρωνικού, Παλλήνης, Κορωπίου, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Βαγγέλης Καπετάνιος, δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος και της ΕΥΔΑΠ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment