PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύσκεψη Νεολαίας στο Περιστέρι από τις ΚΟ του ΚΚΕ


Με μαζική συμμετοχή νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου, συγκέντρωση στο “Αγροτικόν”, που διοργάνωσαν οι ΚΟ του ΚΚΕ και οι ΟΒ της ΚΝΕ στο Περιστέρι, μπροστά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές με ομιλητές την Δέσποινα Μαστρολέων, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, καθώς και τον Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο δήμαρχο Περιστερίου με την “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Ακολούθησε συζήτηση που αναφέρθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ πάνω στα ζητήματα των Ναρκωτικών, της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής, την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για “αύξηση του κατώτατου και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού”, και για τη θέση απέναντι στη νατοϊκής κοπής, συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Δέσποινα Μαστρολέων μεταξύ άλλων σημείωσε: “Η μόνη ελευθερία που εξασφαλίζει η ΕΕ είναι στο κεφάλαιο ώστε να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους για να αυξάνει τα κέρδη του. Η ΕΕ δεν ξεστράτισε από τις αρχές της όπως πολλοί ανάμεσα τους και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν. Αυτές υπηρετεί πιστά, δεν απέτυχε, το αντίθετο πέτυχε τον στόχο της. Το ζήτημα είναι να στοχεύσει σωστά ο λαός και η νεολαία. Δηλαδή να βάλει στο στόχαστρο την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν και έχουν στήσει μάχη μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καλύτερος μαθητής της. Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ που αντιπαλεύει την βαρβαρότητα που ζούμε και βάζει στο στόχαστρο τις αιτίες που την γεννούν και όσους την υπηρετούν. Να καταδικάσουμε και με την ψήφο μας την ΕΕ με ένα δυνατό ναι στο ΚΚΕ σε όλες τι κάλπες  γιατί για εμάς η μόρφωση, η δουλειά, η πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι δικαιώματα που παλεύουμε να τα κατακτήσουμε και όχι εμπορεύματα ή ευκαιρίες όπως τα βαφτίζουν η ΕΕ και τα αστικά κόμματα.

Κανένας νέος που βιώνει τα αδιέξοδα και τα καθημερινά εμπόδια αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής δεν πρέπει να δείξει ανοχή σ’ αυτή με την αποχή του. Ποτέ κανενός το αφτί δεν ίδρωσε από τα ψηλά ποσοστά αποχής. Στις ευρωεκλογές του 2014 ψήφισε περίπου το 42%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 1979. Σε πολλές ακόμα χώρες τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές ήταν πολύ χαμηλά. Σε καμία όμως χώρα το μήνυμα της αποχής δεν αποκωδικοποιήθηκε ως καταδίκη, ως εντολή αλλαγής αυτής της πολιτικής. Αντιθέτως ακολούθησε νέος γύρος βάρβαρων μέτρων και μνημονίων. Το βέβαιο είναι άλλωστε πως την επόμενη των εκλογών η αποχή δεν θα είναι δίπλα στο λαό και τα παιδιά του να ενημερώνει, να οργανώνει την πάλη, να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Στην πάλη του λαού θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί το ΚΚΕ όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια που δεν υπάρχει αγώνας και κατάκτηση του λαού που το ΚΚΕ να μην μπήκε μπροστά στην οργάνωση και την διεξαγωγή του. Σας καλούμε λοιπόν στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη να ισχυροποιήσετε το ΚΚΕ για να στείλετε ξεκάθαρο μήνυμα αντεπίθεσης και μαχητικότητας”.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Σιδέρης επισήμανε, το πως εξειδικεύεται η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, στο επίπεδο του κάθε Δήμου και ειδικά στο Περιστέρι. Όπως ανέφερε: “τα έσοδα του Δήμου προέρχονται κατά 55% από την δημοτική φορολογία, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας, με “υπερπλεόνασμα” που στο Περιστέρι αγγίζει τα 15 εκατομμύρια, την ίδια ώρα που ο Δήμος δηλώνει αδυναμία να εισπράξει έστω και ένα ευρώ από μεγαλοεπιχειρηματίες – μεγαλοοφειλέτες που δραστηριοποιούνται στο Περιστέρι. Όλα αυτά ισχύουν παράλληλα με το καύχημα της τωρινή διοίκησης του Δήμου, πως πήρε τα συγχαρητήρια της κυβέρνησης για το προϋπολογισμο που κατέθεσε, σε έναν Δήμο που οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται σαν “μη επιλέξιμα έργα” κατά τα ευρωενωσιακά πρότυπα, την ίδια ώρα που οι λαϊκές περιουσίες καταστρέφονταν από πλημμύρες, που ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία είναι ανύπαρκτος, που στους νέους εργαζόμενους σε 5μηνα και 8μηνα του Δήμου, πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα, ακόμα και τα θανατηφόρα όπως έγινε πρόσφατα”.

Μεταξύ άλλων ανέφερε το ξέπλυμα που κάνει η διοίκηση Παχατουρίδη, στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, που είτε “τους κρύβει” στα ψηφοδέλτιά της, όπως είχε γίνει με τον μετέπειτα “κλαψιάρη” βουλευτή της ΧΑ, Μπούκουρα, που βρίσκονταν στο ψηφοδέλτιο της παρούσας διοίκησης Παχατουρίδη στις εκλογές του 2010, είτε τους κάνει πλάτες όταν φωτογραφίζεται μαζί τους, όπως έκανε πριν λίγους μήνες, στο κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών, με τον “Καιάδα”, τον φασίστα υπόδικο βουλευτή της ΧΑ, Γερμενή.

Απαντώντας σε ερώτηση που έγινε για τους Χώρους Ελεγχόμενης Χρήσης Ναρκωτικών, μίλησε για το ζήτημα των Ναρκωτικών ως κοινωνικό πρόβλημα, με σοβαρές τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της διοίκησης του Δήμου, που υποστελεχώνουν και υποχρηματοδοτούν την μόνη δομή πρόληψης του Δήμου, που “της έχουν απομείνει 7 εργαζόμενοι”, αλλά και για την συνάντηση που έχει ζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) εδώ και μήνες και δεν έχει πραγματοποιηθεί μια και “ούτε κορδέλα πρόκειται να κόψει, ούτε χαιρετούρες πρόκειται να κάνει”.

Η συζήτηση κατέληξε με το κάλεσμα, ο λαός και η νεολαία να αξιοποιήσουν την πείρα τους, ώστε την επόμενη των εκλογών, να είναι ένα μπόι ψηλότεροι. Να δυναµώσει ο αγώνας με περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές ευρωβουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ώστε να μπορεί να βάζει επιπλέον εμπόδια, να καθυστερεί μέτρα, να διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, να αποσπάσει κατακτήσεις, αλλά και να στείλει ελπιδοφόρο μήνυμα ελπίδας, με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment