PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σύσκεψη για το θέμα των διεκδικήσεων στο Ποικίλο Όρος


Σύσκεψη με θέμα τη διασφάλιση του δημόσιου/δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους απέναντι στις κάθε είδους διεκδικήσεις, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Περιστερίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και διάφοροι φορείς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας στην εισήγησή του έκανε σύντομη αναδρομή της υπόθεσης και αναφέρθηκε στις προηγούμενες ενέργειες που έχουν γίνει για την εξεύρεση μόνιμης λύσης υπέρ του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα των διεκδικήσιμων εκτάσεων.

Τόνισε πως πρέπει να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα και να πάρει η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες ώστε το Δημόσιο ουσιαστικά να διεκδικήσει τα απαράγραπτα δικαιώματά του στην περιοχή, παρέχοντας όλα τα μέσα που χρειάζονται, τεχνικά, και νομοθετικά και νομικά.

Επισήμανε πως πρέπει να επανέλθει το ρυμοτομικό της περιοχής της Αγίας Τριάδας στην προ του 1970 κατάσταση, όπως προκύπτει από την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ Πετρούπολης, καθώς και από την εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ.

Οι Δήμαρχοι Ανδρέας Παχατουρίδης και Βαγγέλης Σίμος επεσήμαναν την απουσία του Δημοσίου από τη δικαστική διαμάχη με τη Μονή Λαμίας καθώς και ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας του Ποικίλου Όρους.

Ο κ. Παχατουρίδης ανέφερε πως το πρόβλημα είναι πολιτικό και ζήτησε μια νέα συνάντηση με τον υπουργό, αν και δεν αισιοδοξεί ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και στηρίζεται μόνο στις δικές τους δυνάμεις.

Στη κ. Σίμος επεσήμανε πως πολιτική βούληση σημαίνει να βάλει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες της να δουλέψουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και να μην περιμένουν από τις υπηρεσίες των Δήμων.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα κανονίσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση, προκειμένου να αναδειχθεί η πολιτική διάσταση του θέματος και να πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment