PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Σύσκεψη για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων


Mε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρού

Εκτεταμένη σύσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού, με θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, χθες 11 Απριλίου 2011 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το διάλογο που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου 2011 με την πρώτη Ημερίδα για τη βιώσιμη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Στη σύσκεψη, η οποία χαρακτηρίστηκε από όλους ως θετική και πρωτότυπη πρωτοβουλία, συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιστήμονες, μελετητές, εκπρόσωποι τεχνολογιών, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Με σκοπό τη διερεύνηση όλων των πτυχών του ζητήματος αλλά και τις τελικές αποφάσεις που οφείλουν να είναι υπεύθυνες και ρεαλιστικές, εξετάστηκαν διεξοδικά όλες οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις που αφορούσαν τους τρόπους αύξησης της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε μεθόδου επεξεργασίας.

Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός τόνισε πως τα συμπεράσματα της σύσκεψης θα τεθούν σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να διατυπωθεί μία θέση ουσιαστική χωρίς υπερβολές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment