PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σύσκεψη Γερμανών για επενδύσεις στην Ελλάδα


Διάσκεψη με αντικείμενο τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα συγκαλεί την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Διάσκεψη με αντικείμενο τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα συγκαλεί την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Στις συζητήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν 20 πρόεδροι οικονομικών συνδέσμων της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, που δημοσιεύονται και από την Deutsche Welle, στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστεί υπό ποιες προϋποθέσεις γερμανικές επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στόχος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι μια επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας προτίθεται να προσφέρει τη βοήθειά του για τη δημιουργία ανταγωνιστικών δομών και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής διοίκησης.

Η Handelsblatt αναφέρει επίσης ότι την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος της Γερμανικής Βιομηχανίας επεξεργάζεται σχέδια που έχουν στόχο τη βελτίωση των κινήτρων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι συνομιλίες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο κατόπιν ρητής επιθυμίας της ίδιας της καγκελαρίας.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι η γερμανική οικονομία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.

Εξάλλου την περασμένη εβδομάδα και στις επαφές του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο, συμμετείχαν και εκπρόσωποι εισηγμένων στο γερμανικό χρηματιστήριο επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment