PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Ερωτηματικά για την αγορά του κτηρίου στο Περιστέρι


Με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, θέτει το ζήτημα της αγοράς κτηρίου της εταιρείας SYNERGO στο Περιστέρι από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «σοβαρά ερωτηματικά προσθέτουν οι επιλογές της Περιφερειακής Αρχής Αττικής με τις ενέργειες της για ζητήματα, που σχετίζονται με την πρόθεσή της να δαπανήσει περίπου 20.000.000 ευρώ, για την αγορά του συγκεκριμένου κτηρίου, της εταιρείας SYNERGO στο Περιστέρι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σοβαρά ερωτηματικά προσθέτουν οι επιλογές της Περιφερειακής Αρχής Αττικής με τις ενέργειες της για ζητήματα, που σχετίζονται με την πρόθεσή της να δαπανήσει περίπου 20.000.000 ευρώ, για την αγορά του συγκεκριμένου  κτηρίου, της εταιρείας SYNERGO στο Περιστέρι.

Αν και είχε αναθέσει με Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε Εκτιμητή την εκτίμηση της αξίας του κτηρίου την οποία και κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη συνέχεια ξανά-ανέθεσε σε νέο Εκτιμητή μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑΑ) αυτή τη φορά!!!

Αν και είχε αναθέσει στο ΤΕΕ την σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης, την οποία και κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη συνέχεια ξανά-ανέθεσε μέσω του ΠΤΑΑ αυτή τη φορά και πάλι στο ΤΕΕ νέα Τεχνική Έκθεση!!!

Κι όταν ζητήσαμε όλα τα σχετικά στοιχεία, το ΠΤΑΑ δεν μας τα χορήγησε όλα, αξιοποιώντας τον Κανονισμό των Προσωπικών Δεδομένων!!!

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι:

– Με αντίστοιχου επιπέδου ψευτοεπιχειρήματα απέφυγε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας να μας χορηγήσει στοιχεία, που ζητήσαμε.

– Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης προτίμησε να μην «αγγίξει» το θέμα, λέγοντας ότι δεν

είναι εφικτή η παρέμβασή της!!!

– Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, από τον Απρίλη του 2017 δεν βρήκε χρόνο να

ασχοληθεί, να εξετάσει την αναφορά μας και να μας απαντήσει.

– Η Επιτροπή του άρθρου 18 του ν. 2218/1994, προτίμησε κι αυτή να μην «αγγίξει» το θέμα, αφήνοντας «άπρακτη» την προθεσμία που όφειλε να εξετάσει την προσφυγή μας.

Όλη η διαφάνεια και η λειτουργία των «θεσμών» στο μεγαλείο τους!!!

Σημειώνουμε επίσης ότι στο από 17/9/2018 αίτημα του ΣΥΠΑ προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για συζήτηση στο Π.Σ. των ζητημάτων και των προθέσεων της Περιφερειακής Αρχής για τα κτήρια στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ιδιαίτερα για το περιβόητο κτήριο στο Περιστέρι, που έχει συγκεντρώσει τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων, δεν έχουμε πάρει ακόμα καμία απάντηση.

Δίκαια λοιπόν επαναλαμβάνουμε ότι εν κρυπτώ η Περιφερειακή Αρχή προχωρά τις διαδικασίες…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment