PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύλληψη Βούλγαρου για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων


Στη σύλληψη ενός 30χρονου Βούλγαρου, ο οποίος κατηγορείται για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το βράδυ της 13ης Απριλίου ο 30χρονος τηλεφώνησε σε άνδρα και παριστάνοντας τον αστυνομικό τού είπε ότι ο γιος του κρατείται έπειτα από το τροχαίο, κατά το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα ανήλικο παιδί. Στη συνέχεια, ζήτησε και συμφώνησε με το θύμα να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να απεμπλακεί ο γιος του από την ποινική υπόθεση. Ακολούθως, κανόνισαν να συναντηθούν σε συγκεκριμένο σημείο στην λεωφόρο Αθηνών-Σπάτων, προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα, όπως και έγινε.

Όταν αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του, το θύμα κατήγγειλε το συμβάν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τον 30χρονο και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες.

Τα μέλη της σπείρας με διάφορους τρόπους αποκτούσαν πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με αυτά, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, τους γιατρούς ή άλλους δημόσιους λειτουργούς.

Στις περιπτώσεις που εμφανίζονταν ως αστυνομικοί, τρομοκρατούσαν τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους, αναφέροντας τους ψευδώς ότι στενά τους συγγενικά πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα και κρατούντο ως υπαίτιοι σε Αστυνομικά Τμήματα. Στις περιπτώσεις που έπειθαν τα θύματά τους, απαιτούσαν την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, προκειμένου να απελευθερωθεί-απεμπλακεί από την ποινική ευθύνη το συγγενικό τους πρόσωπο.

Στις περιπτώσεις που παρουσιάζονταν ως γιατροί, ανέφεραν στους παθόντες ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα νοσηλεύονται κατόπιν τροχαίου και απαιτούσαν την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού για χειρουργική επέμβαση.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρεις περιπτώσεις απάτης, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή και εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόρισμα της ΝΔ για τα Τέμπη: Τα επτά λάθη που οδήγησαν στο δυστύχημα

Peristeri News

Επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη

Peristeri News

Συνελήφθη 60χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Peristeri News

Leave a Comment