PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύγκρουση με φόντο δημοσίευμα για την Όλγα Γεροβασίλη


«Πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ήταν μέτοχος σε επιχείρηση που συναλλάσσονταν με το Δημόσιο, ενώ ήταν ταυτόχρονα και βουλευτής.

Η κ. Γεροβασίλη προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «λασπολογίες και ψέματα», ενώ η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι ζήτησαν την παραίτησή της.

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. «Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό» απάντησε η Ν.Δ.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα

Επικαλούμενη το «πόθεν έσχες» της κ. Γεροβασίλη, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έκανε λόγο για παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ενώ η κ. Γεροβασίλη εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012 και με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος θα έπρεπε εντός οκτώ ημερών να παραιτηθεί από μέτοχος της εταιρείας “ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.” που παρέχει ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες στην Άρτα, συνεργαζόμενη με τον ΕΟΠΥΥ και το νοσοκομείο της πόλης, μεταβίβασε τις μετοχές της στον γιό της Απόστολο Κτενά, στις 30 Ιουλίου του 2015, δώδεκα ημέρες μετά την ορκωμοσία της ως κυβερνητικής εκπροσώπου».

Τι απάντησε η κ. Γεροβασίλη

Προσφυγή  στη Δικαιοσύνη, με αφορμή το δημοσίευμα, προανήγγειλε η υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για «λασπολογίες και ψέματα».

Μεταξύ άλλων η υπουργός επεσήμανε ότι «η Ιατρική δεν είναι εργολαβία. Κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της άσκησης της ιατρικής, ατομικά ή ως μέλος εταιρείας, δεν υπάρχει. Οι υποτιθέμενες “συναλλαγές” με το Δημόσιο, δηλαδή οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αφορούν παροχή υπηρεσίας -εφόσον ζητηθεί- προς τους ασφαλισμένους πολίτες και όχι προς το Δημόσιο. Σε αυτές έχουν πρόσβαση ελεύθερα, απεριόριστα και με προκαθορισμένες ίσες αμοιβές όλοι οι ιατροί της χώρας. Κανένα ειδικό προνόμιο, καμία ευνοϊκή μεταχείριση δεν προκύπτει για τους βουλευτές που παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, όπως όλως ανακριβώς και παραπλανητικώς επικαλείται το δημοσίευμα. Τέλος, μετά την υπουργοποίησή μου, καθώς για τους υπουργούς δεν ισχύουν τα προαναφερθέντα, αλλά, όντως, υπάρχει ασυμβίβαστο, δεν ασκώ πλέον την Ιατρική, ούτε είμαι μέτοχος στην εν λόγω ιατρική εταιρεία».

Ν.Δ.: Να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί

«Η κ. Γεροβασίλη γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα. Επομένως είναι βαρύτατα εκτεθειμένη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., καλώντας την υπουργό «να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα».

«Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι απολύτως εθισμένη στο ψέμα και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού που ήταν η αποστολή που υπηρέτησε ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όλο αυτό το διάστημα. Δεν πρέπει, όμως, να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις» συμπλήρωσε η Ν.Δ.

«Πυρά» Μαξίμου κατά Ν.Δ.

«Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του “δημοσιογραφικά ορφανά” του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το “λάθος” για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το “σκάνδαλο του αιώνα” στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τη Ν.Δ. και προσωπικά τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη “δημοσιογραφία”, όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο».

«Από τη “Μαύρη τρύπα” και το ξέπλυμα νεοναζί, στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από “μαύρα” (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά…», συνέχισε το Μέγαρο Μαξίμου.

Καταλόγισε επίσης στη Ν.Δ. ότι «συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες».

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο: από τα ψεύδη για τον Γ. Κατρούγκαλο μέχρι την υιοθέτηση των ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων για την Όλγα Γεροβασίλη. Τον ενημέρωσε, άραγε, κανείς ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;», συμπλήρωσε το Μαξίμου.

Καταλήγοντας, εξαπέλυσε βέλη και κατά του Ποταμιού, κατηγορώντας το πως «απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει… τάμα στον Άγιο Βασίλη!».

Ν.Δ.: Πανικόβλητο το Μαξίμου

«Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό», ανέφερε σε νεότερο σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία.

«Όσο κι αν ενοχλούνται, η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη. Καλή χρονιά!», συμπλήρωσε η Ν.Δ.

Π. Χρηστίδης: Σοβαρές οι καταγγελίες

Σοβαρές χαρακτήρισε τις αναφορές για την κ. Γεροβασίλη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κυρία Γεροβασίλη είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Οι αρμόδιοι θεσμοί οφείλουν άμεσα να ελέγξουν και να ρίξουν άπλετο φως στο πόθεν έσχες του κυβερνητικού στελέχους», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Χρηστίδης.

Ποτάμι: Απολύτως σαφές το Σύνταγμα

Την παραίτηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε και το Ποτάμι κατηγορώντας την ότι παραβίασε συνταγματικές διατάξεις που αφορούν τα καθήκοντα του βουλευτή.

«Tο Σύνταγμα στο άρθρο 57 είναι απολύτως σαφές: Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα» σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Η Σεβαστουπόλεως πρόσθεσε ότι το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια ότι οι βουλευτές οφείλουν, μέσα σε οκτώ ημέρες αφότου η εκλογή τους γίνει οριστική, να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων.

Το Ποτάμι κατηγορεί την κ. Γεροβασίλη ότι παραβίασε τις συνταγματικές διατάξεις και «πρέπει έστω και τώρα – που η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε την αντισυνταγματική της συμπεριφορά – να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν δεν το πράξει οφείλει ο πρωθυπουργός να την αποπέμψει και παράλληλα να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».

«Οι τελευταίες αποκαλύψεις μαρτυρούν, για άλλη μια φορά, τον πλημμελή έλεγχο του Πόθεν Έσχες αφού η παραβίαση του συντάγματος δεν διαπιστώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά από δημοσιογράφους» κατέληξε το Ποτάμι.

Σε νεότερο σχόλιό του, με αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, το Ποτάμι επεσήμανε: «Οι γνωστοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί να απαντήσουν βρίζουν. Τσιμουδιά για την ουσία της υπόθεσης της κυρίας Γεροβασίλη. Το ίδιο που κάνουν πάντα: από τα ταξίδια του κ. Παππά στο Καράκας ως τις offshore της Αυγής. Τους καλούμε ή να διαψεύσουν το δημοσίευμα ή να παραιτηθεί η κυρία Γεροβασίλη. Απάντηση δεν είναι ούτε οι ύβρεις τους ούτε οι “τρολιές” τους».

Χ. Θεοχάρης: Το περίφημο «ηθικό της Αριστεράς» δεν αποδεικνύεται με λόγια άλλες με πράξεις

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Γεροβασίλη παραβίασε συνταγματικές διατάξεις. Αποτελεί πλέον μονόδρομο για την ίδια να παραιτηθεί», σχολίασε από την πλευρά του, μέσω Twitter, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Αν δεν το πράξει, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να την αποπέμψει», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Το περίφημο “ηθικό της Αριστεράς” δεν αποδεικνύεται με λόγια άλλες με πράξεις. Πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν για την κ. Γεροβασίλη…».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment