PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σύγκρουση Γαλλίας – Ρωσίας για το ποιος εκπροσωπεί τη συριακή αντιπολίτευση


Σύγκρουση Ρωσίας – Γαλλίας έχει προκαλέσει η διχογνωμία για το ποιες ακριβώς δυνάμεις θα εκπροσωπήσουν τη συριακή αντιπολίτευση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το καθεστώς Άσαντ.

Η Ρωσία είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι, εάν οι δυνάμεις του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού των Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων και οι ανταρτικές οργανώσεις αποφασίσουν να μποϊκοτάρουν τις συνομιλίες στη Γενεύη, άλλες δυνάμεις θα λάβουν τη θέση τους.

Η Μόσχα έχει υποστηρίξει ότι στη θέση του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού μπορούν να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδικής πολιτοφυλακής της βόρειας Συρίας, καθώς και τμήμα των Σύρων ανταρτών που συνεργάζεται μαζί της.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, ωστόσο, κατηγορεί τις κυρίαρχες δυνάμεις μέσα στους Κούρδους της βόρειας Συρίας ότι συνεργάζονται με το καθεστώς Άσαντ και δεν τους θεωρεί τμήμα της αντιπολίτευσης.

Η Γαλλία, από την πλευρά της, τόνισε ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός πρέπει να ηγηθεί της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης στις συνομιλίες με το συριακό καθεστώς στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment