PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σόιμπλε: Ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης


Σήμερα η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή

Μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης, προειδοποίησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας ενώπιον των γερμανών βουλευτών.

Υπεραμυνόμενος της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για το πρόσθετο πακέτο στήριξης στη χώρα, ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως δεν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Γερμανία για τη χορήγηση της νέας βοήθειας.

Είπε επίσης πως οι εικασίες που κυκλοφορούν σχετικά με άλλο ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δημιουργούν λάθος κίνητρα και υπονομεύουν τις προσπάθειες της Αθήνας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.

«Αν πούμε ότι θα διαγραφούν τα χρέη, η προθυμία (της Ελλάδας) να κάνει περικοπές θα αποδυναμωθεί», υποστήριξε ο Σόιμπλε. «Τέτοιες ψεύτικες φήμες δεν επιλύουν τα προβλήματα», πρόσθεσε. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ επαίνεσε πάντως τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας.

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει σήμερα ισχυρό μήνυμα στήριξης υπέρ της συμφωνίας που επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup και η οποία αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους.

Η ψηφοφορία στη γερμανική Κάτω Βουλή, Bundestag, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 11:30, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισ. ευρώ.

Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Αγκελα Μέρκελ, της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και των Πρασίνων, αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας παρά τις έντονες επικρίσεις από μερίδα βουλευτών.

Αρκετοί από τους βουλευτές του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, έχουν εκφραστεί αρνητικά και θα καταψηφίσουν το πακέτο βοήθειας, ενώ άλλοι αναμένεται να απέχουν της ψηφοφορίας.

Οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν ουσιαστικά υπογραμμίζουν το σκεπτικισμό που υπάρχει στη Γερμανία σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να γίνει βιώσιμο, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment