PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σωματειακή Επιτροπή Δήμου Περιστερίου: Η δημοτική αρχή του Δήμου Περιστερίου αποκρύπτει επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19


Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει στους εργαζόμενους από πλευράς της διοίκησης για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή αρνείται να πραγματοποιήσει τεστ στο σύνολο των εργαζομένων, τη στιγμή που έχουν εμφανισθεί κρούσματα covid-19 στους χώρους δουλειάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει στους εργαζόμενους από πλευράς της διοίκησης για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ότι μαθαίνεται είναι από στόμα σε στόμα μεταξύ συναδέλφων. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή αρνείται να πραγματοποιήσει τεστ στο σύνολο των εργαζομένων, τη στιγμή που έχουν εμφανισθεί κρούσματα covid-19 στους χώρους δουλειάς.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Παχατουρίδη τη ώρα που οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στο αμαξοστάσιο του δήμου, έχουν πολύ επιβαρυμένη υγείαλόγω του ανθυγιεινού χαρακτήρα της εργασίας, αλλά και της απαράδεκτης κατάστασης του αμαξοστάσιου και του σταθμού μεταφόρτωσης. Με την χώρα σε lockdown και με χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, οι εργαζόμενοι του δήμου καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες. Η δημοτική αρχή του δήμου όχι μόνο δεν λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, αλλά στερεί ακόμα και τα Μ. Α. Π. και το επίδομα ΒΑΕ σε μία σειρά δικαιούχους.

Με αυτό το τρόπο μειώνεται το εργατικό “κόστος” και πλεονάζουν χρήματα στον προϋπολογισμό του δήμου για τη στήριξη των κερδών εργολάβων στο πράσινο, στις τεχνικές υπηρεσίες, σε μεγάλες επιχειρήσεις για την επισκευή των οχημάτων, και σε μία σειρά ακόμα επιχειρήσεις που δρουν στο δήμο μας.

Καταγγέλλουμε για μία φορά ακόμα τη δημοτική αρχή που με δική της ευθύνη το 2019 και το 2020 δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, με την επίκληση  των “μακροχρόνιων γραφειοκρατικών διαδικασιών”. Το ίδιο ισχυρίζεται και η υποταγμένη πλειοψηφία του Δ. Σ. του συλλόγου μας, στην προσπάθειά της να στηρίξει την απαράδεκτη στάση της διοίκησης Παχατουρίδη. Για εμάς τους εργαζόμενους αυτό είναι συνειδητή πολιτική επιλογή ενάντια στην υγεία και την ασφάλειά μας και όχι μακροχρόνια γραφειοκρατική διαδικασία. Με ένα “μαγικό” τρόπο όταν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση δομών, υπηρεσιών, και απολύσεις εργαζομένων εξαφανίζεται κάθε γραφειοκρατική διαδικασία. Πακέτα εκατομμυρίων για τους εργολάβους υπάρχουν, για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων υπολογίζεται και το παραμικρό ευρώ, ως επιβάρυνση του προϋπολογισμού του δήμου Περιστερίου.

Με αυταρχισμό και καταστολή αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για τα αυτονόητα, για την πρόληψη και τον περιορισμό των βλαπτικών συνεπειών στην υγεία τους, την προστασία τους από τα εργατικά ατυχήματα, αλλά και από την πανδημία, στερώντας μισθούς σε όποιον τολμήσει να διεκδικήσει.  Όπως κυνικά δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτό είναι το μοναδικό της όπλο απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κι αν χρειαστεί ξανά, το ίδιο θα κάνει.

Μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις με την πανδημία να σαρώνει στους χώρους δουλειάς και το δημόσιο σύστημα υγείας να παραμένει αθωράκιστο, από τον μακροχρόνιο δημοσιονομικό κορσέ καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου μας να  συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε όλοι μαζί από την δημοτική αρχή Παχατουρίδη να προχωρήσει άμεσα σε:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους
  • Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται μοριακό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο ή όροφο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Xορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για covid-19.
  • Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, τα οχήματα και τα μηχανήματα.
  • Παρουσία γιατρού εργασίας σε μόνιμη βάση στους εργασιακούς χώρους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment