PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σχολεία Περιστέρι: Προβληματίζουν οι καταλήψεις – Ποια είναι τα αιτήματα


Υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Περιστέρι με τα αιτήματα να αφορούν την πανδημία.

Οι καταλήψεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και σήμερα τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά αυξήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Η πλειοψηφία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Περιστέρι βρίσκονται σε κατάληψη με τους μαθητές να έχουν αιτήματα που σχετίζονται με την πανδημία τονίζοντας ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Στα βασικά αιτήματα που εκφράζονται σε κάθε σχολείο βρίσκονται τα όρια μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, η ενίσχυση της καθαριότητας στους χώρους των σχολικών μονάδων, η πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών και η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που θέλει να φέρει το Υπουργείο Παιδείας.

Σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα θα παίξει και η απόφαση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θεσμοθετεί το Υπουργείο.

Στα αιτήματα των μαθητών βρίσκονται και πιο ειδικά αιτήματα που αφορούν την κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πιο σαφής εικόνα με τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη αναμένεται να υπάρξει την Τετάρτη με όλο και περισσότερους μαθητές να αντιδρούν στα μέτρα που έχουν παρθεί για την πανδημία.

Πώς θα γίνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Βασικό στοιχείο της επόμενης ημέρας για τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία αφορά τους μαθητές τμημάτων ή σχολείων που τελούν σε αναστολή λειτουργίας και όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή μένουν με άτομο που νοσεί από κορωνοϊο.

Απευθείας μετάδοση των μαθημάτων αλλά και διαδικτυακά τμήματα προβλέπει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και είναι το επόμενο «βήμα» του υπουργείου Παιδείας για τη νέα κανονικότητα στα σχολεία.

Τα μαθήματα θα είναι «καθρέφτης» της διδασκαλίας στο σχολείο, αφού θα έχουν διάρκεια 30 με 45 λεπτά, ενώ οι τάξεις θα αποτελούνται από 25 με 27 παιδιά.

Τι προβλέπεται με νέο έγγραφο του υπ. Παιδείας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο τεστ κορωνοϊού απομακρύνονται άμεσα από τα σχολεία με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε καραντίνα 14 ημερών παραμένουν όσοι αξιολογούνται ως στενές επαφές και υποβάλλονται σε τεστ αν παρουσιάσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα.

Σύμφωνα με νέα διάταξη την απόφαση για αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων λαμβάνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας.

Νέο επικαιροποιημένο έγγραφο του ΕΟΔΥ, για τη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment