PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σχηματίζουν κυβέρνηση Fine Gael και Εργατικοί


Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης κατέληξαν τα δύο κόμματα που πρώτευσαν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου στην Ιρλανδία, το Fine Gael και οι Εργατικοί.

Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης κατέληξαν τα δύο κόμματα που πρώτευσαν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου στην Ιρλανδία, το Fine Gael και οι Εργατικοί, ανακοίνωσε ο ηγέτης του Fine Gael Έντα Κένι, ο οποίος προαλείφεται για νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Η νέα κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε πως το σχέδιο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν κατάφερε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία και τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος το κρατικό χρέος να γίνει αβάσταχτο.

Το κεντροδεξιό Fine Gael κατετάγη πρώτο στις πρόωρες εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία και είναι αναγκασμένο να συνεργασθεί με τους Εργατικούς, σε ένα δοκιμασμένο σχήμα υπό το οποίο είχε κυβερνήσει το Fine Gael και στο παρελθόν.

Το κεντροδεξιό Φίνε Γκάελ και το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα επισήμαναν ότι θα μείνουν πιστά στους οικονομικούς στόχους που ορίζει το σχέδιο διάσωσης, αλλά επανέλαβαν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα την πρόθεσή τους να ζητήσουν μείωση του επιτοκίου των δανείων.

“Η αποτυχία του σχεδίου στήριξης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ιρλανδικές τράπεζες ή στο ιρλανδικό κράτος εξακολουθεί να συμβάλει στην ευρύτερη οικονομική αστάθεια της ευρωζώνης”, επισημαίνεται στο πρόγραμμα.

Ο Φιλ Χόγκαν, ένας από τους διαπραγματευτές για το Fine Gael, δήλωσε πως η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση 25.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα.

Και ο Μπρένταν Χάουλιν, από την πλευρά του Εργατικού Κόμματος, είπε πως θα συσταθεί ένα οικονομικό συμβούλιο που θα αποφασίζει για την κυβερνητική πολιτική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment