PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σχεδιάζει ταξίδι στην Βραζιλία ο Ομπάμα


Να επισκεφθεί τη Βραζιλία ετοιμάζεται το Μάρτιο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Να επισκεφθεί τη Βραζιλία ετοιμάζεται το Μάρτιο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από ένα χρόνο έντασης σχετικά με το Ιράν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Φόλια ντε Σάο Πάολο”.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τη νέα Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ στην Μπραζίλια σε ημερομηνία που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει την πηγή της πληροφορίας της.

Αξιωματούχος στην αμερικανική πρεσβεία στην Μπραζίλια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πιο πολυάνθρωπων χωρών του Δυτικού Ημισφαιρίου αντιμετώπισαν προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της περυσινής χρονιάς.

Ο προκάτοχος της Ρούσεφ, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είχε εξοργίσει τις ΗΠΑ επιδιώκοντας στενές σχέσεις με τη ιρανική κυβέρνηση και αποπειρώμενος να μεσολαβήσει για την εξεύρεση λύσης στη διεθνή αντιπαράθεση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις μιας ταχείας βελτίωσης των σχέσεων αφότου ανέλαβε την προεδρία η Ρούσεφ, την 1η Ιανουαρίου.

Σύμβουλοι της Ρούσεφ είπαν στο Reuters ότι βλέπουν τις ΗΠΑ ως σημαντικό εταίρο σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας,

Ιδιαίτερα καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στη Βραζιλία και την Κίνα για της εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment