PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σχέδιο ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς από τον Νίκο Ζούτσο


Επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Περιστερίου Νίκο Ζούτσο σχετικά με τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Αναλυτικά:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου συμπαραστεκόμενο απόλυτα στους πολίτες των οποίων η λαϊκή περιουσία κινδυνεύει από την κερδοσκοπία των τραπεζών, θέτει ως προτεραιότητα το να σταθεί δίπλα στους δημότες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στις υποχρεώσεις τους στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία.

Η ακίνητη περιουσία των λαϊκών οικογενειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά μια κατοικία η οποία αποκτήθηκε με πολλές στερήσεις, κινδυνεύει να χαθεί αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους μιας ζωής.

Η μνημονιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την «τοκογλυφική» πολιτική των τραπεζών προκάλεσε τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, των οποίων οι δεκάδες όροι και προϋποθέσεις, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες αλλά και

Ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε ουσιαστικά και εμπράκτως τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον να χάσουν την μικροϊδιοκτησία τους. Πρέπει να βοηθήσουμε να σπάσει η λογική της συνυπευθυνότητας που κυριαρχεί σε όσους χρωστούν, να συμβάλουμε στο να οργανωθεί σε κάθε στάδιο η συλλογική συμπαράσταση τους και να συναποτελέσουν κι αυτοί τμήμα του κινήματος αλληλεγγύης.

Η πολιτική των κυβερνήσεων είναι ταξικά μονομερής υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds, των ξένων δανειστών. To πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ούτε φυσικά με ημίμετρα και ασπιρίνες.

Η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών απαιτεί όχι μόνο τη διασφάλιση της πρώτης κύριας κατοικίας των νοικοκυριών αλλά κυρίως μια ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, «σεισάχθεια» (διαγραφή) χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας μας, στις πόλεις και την ύπαιθρο.

Παίρνουμε άμεσα πρωτοβουλίες:

– Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών

-Δημιουργούμε στον Δήμο Διαπαραταξιακή Επιτροπή, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, και η οποία θα δέχεται και θα καταγράφει περιπτώσεις συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση, θα αναζητά με τη συμβολή εξειδικευμένων νομικών κάθε δυνατό τρόπο στήριξης τους και θα επιχειρεί να κινητοποιήσει τους δημότες μαζί με το Δήμο σε ένα συνολικό πλαίσιο κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής ιδιοκτησίας ώστε να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας για κάθε κάτοικο της πόλης μας.

– Ζητάμε την απόσυρση εκ μέρους της κυβέρνησης του Νόμου για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής ιδιοκτησίας.

– Σαν Δήμος δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις λόγω χρεών σε συνδημότες μας και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να κάνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην χάσουν οι συνδημότες μας μικροϊδιοκτήτες τις περιουσίες τους.

– Απαιτούμε να μην πουληθούν σε ξένα funds τα δάνεια των πολιτών

– Ζητάμε τη διαγραφή χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment