PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σχέδιο για μείωση του αριθμού εισακτέων σε 80 πανεπιστημιακές σχολές


Δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων σε 80 πανεπιστημιακές σχολές, πολλές από τις οποίες εντάσσονται στις «περιζήτητες», σχεδιάζει για φέτος το Υπουργείο Παιδείας.

Δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων σε 80 πανεπιστημιακές σχολές, πολλές από τις οποίες εντάσσονται στις «περιζήτητες», σχεδιάζει για φέτος το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ο αριθμός των θέσεων για τους νέους φοιτητές με δυσκολία θα πλησιάσει τις 70.000.

Αν και ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί λίγο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου, βέβαιο θεωρείται πως θα είναι ο μικρότερος της τελευταίας δεκαετίας. Ήδη γίνεται λόγος για τον μικρότερο αριθμό εισακτέων, αντίστοιχο με εκείνο του 2003, 9 χρόνια πριν.

Παράλληλα, περικοπές ζητούν και τα ίδια τα πανεπιστήμια.

Στο επίκεντρο του «κουρέματος» θα βρεθούν σχολές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης των υποψηφίων, όπως οι στρατιωτικές, οι αστυνομικές και 80 σχολές, όπως οι παιδαγωγικές, που «παράγουν» δασκάλους και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης (ιστορίας, φυσικής, χημείας, μαθηματικών, φιλολογίας, φιλοσοφίας κ.ά.), ενώ μειώσεις στον αριθμό εισακτέων θα υπάρξουν σε ιατρικές και πολυτεχνικές της περιφέρειας, καθώς και στα ξενόγλωσσα τμήματα.

Το ίδιο θα ισχύει και για τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν προτιμώνται από τους υποψηφίους. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι «κόπηκαν» από τα τεχνολογικά ιδρύματα 25 τμήματα.

Ειδικότερα, θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων σε 14 παιδαγωγικές σχολές, σε έξι φιλολογίας, πέντε φιλοσοφίας, οκτώ ιστορίας, αλλά και σε δύο σχολές αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής και γερμανικής φιλολογίας.

Περικοπές θα υπάρξουν και στον αριθμό των εισακτέων σε πέντε σχολές φυσικής, τέσσερις χημείας, σε επτά ιατρικές, σε 20 πολυτεχνικές της περιφέρειας, αλλά και σε τρεις νομικές σχολές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment