PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση της Φώφης Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη


Σφοδρή επίθεση της Φώφης Γεννηματά στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής κατά την ομιλία της στη Βουλή.

Η πρόεδρος του Κινήματος εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου πολιτικού χώρου, κάτι που όπως είπε είναι μεγάλη ντροπή.

Πυρά και κατά της Ν.Δ. για «διατάξεις της ντροπής» που όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής εμπόδισε τελικά να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο.

«Το Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη την οποία πολέμησε ο κ. Τσίπρας λυσσαλέα» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» σημείωσε.

«Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους» συνέχισε.

«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα, για να κάνεις το καλό παιδί. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος» υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο η κ. Γεννηματά τόνισε πως η επιλογή της χρονικής συγκυρίας δεν είναι καθόλου τυχαία. «Θέλατε να προλάβετε τις κινητοποιήσεις που έρχονται» είπε απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως η αντίδραση μεγαλώνει κάθε ημέρα «απέναντι στην εμμονή της με τα εργασιακά δικαιώματα».

«Θέλατε να απαγορεύσετε τις διαδηλώσεις με το έκτρωμα που μας φέρατε, με διατάξεις της ντροπής από το χρονοντούλαπο της Δεξιάς» σημείωσε και πρόσθεσε πως το Κίνημα Αλλαγής στάθηκε εμπόδιο στο σχέδιο αυτό. «Ξαναγράψαμε το νομοσχέδιο από την αρχή, εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα με θεσμικές εγγυήσεις… Ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι το νομοσχέδιο» σημείωσε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι το κόμμα της έθεσε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη για την αστική ευθύνη του οργανωτή. Το Κίνημα Αλλαγής, όπως είπε, κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή σήμερα. Όπως είπε συνταγματολόγοι και το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί ο υπεύθυνος της διαδήλωσης να ευθύνεται για την παραβατική συμπεριφορά κάποιου που συμμετέχει σε αυτή. Υπογράμμισε δε πως εάν δεν αποσυρθεί η διάταξη, το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. «Η τελική μας στάση θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις έως το τέλος της συζήτησης» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment