PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα εργασιακά


Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι “Μέλημα μας η διασφάλιση των θέσεων εργασίας”.

Κύριο μέλημά μας είναι να χτυπήσουμε το θέμα της ανεργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Έχουμε μια επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν εργαζομένους ή ακόμα και να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι βγαίνοντας από αυτό το τούνελ, πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες, να έχουν διατηρηθεί οι εταιρίες και οι θέσεις εργασίας.

Παραλάβαμε μια επικίνδυνη κατάσταση, είπε ο πρωθυπουργός, και δεν θα κάνουμε πίσω στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Η πορεία της μετάβασης σε μια υγιή και ανταγωνιστική οικονομία δεν είναι εύκολη. Θέλουμε, το 2011, να είναι το τελευταίο έτος της ύφεσης, για να μπουμε στην ανάπτυξη.

Θα νοικοκυρέψουμε τη χώρα με την πρόνοια να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας, υπογράμμισε, τονίζοντας: “επειδή δεν επενδύσαμε στην ποιότητα έχουμε συρθεί στην φθήνεια και έχουμε μεγάλες μάχες να δώσουμε δείχνοντας την αξιοπιστία μας”.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις νέες εργασιακές σχέσεις και θα το ψηφίσει με διαδικασίες “φαστ τρακ”, μία ημέρα πριν τη γενική απεργία της Τετάρτης, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αξία οι απεργίες.

“Έχουμε να κάνουμε με μία επικίνδυνη κυβέρνηση που σας έτυχε ο κλήρος να φέρετε βάρβαρα μέτρα και να γράψετε τον λαό στα παλιά σας τα παπούτσια”, είπε η κα Παπαρήγα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι μηδενίζει τα πάντα από το 1974 ως σήμερα, προκειμένου να δικαιολογήσει όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα.

Πάμε σε γενική ισοπέδωση είπε η γγ του ΚΚΕ με τις συλλογικές συμβάσεις να πέφτουν προς τα κάτω, “αν δεν αντεπιτεθεί ο λαός και δεν σας πάρουν με τις πέτρες με την πολιτική έννοια”, γιατί αυτό θέλουν οι βιομήχανοι. Πάντως, συμπλήρωσε, για τη σημερινή κατάσταση δεν φταίνε ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι συνδικαλιστές.

Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ. Παράλληλα, πρόβαλε την ανάγκη συνταγματικής αλλαγής, για τη θέσπιση του καταστατικού χάρτη του 21ου αιώνα.

Ο κ. Σαμαράς, στην εισήγησή του, μίλησε για “βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες”.

“Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την κήρυξη 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment