PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σφοδρές βροχοπτώσεις στη βόρεια Κίνα


Τουλάχιστον 14 νεκροί και 72 αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν από χθες το πρωί την επαρχία Χεμπέι στη βόρεια Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της επαρχίας εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» για έντονες βροχοπτώσεις χθες. Ο «κόκκινος συναγερμός» είναι το ανώτατο από τα τέσσερα επίπεδα συναγερμού για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την επαρχιακή υπηρεσία υδάτινων πόρων, οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφές σε 19 επαρχίες. Σχεδόν όλοι οι μεγάλο ποταμοί της επαρχίας Χεμπέι ξεχείλισαν, προκαλώντας ζημίες σε 11 φράγματα, δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς και 112 σταθμούς τηλεπικοινωνιών και πλημμυρίζοντας 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Οι αρχές προχώρησαν στην μετεγκατάσταση 67.158 ανθρώπων για λόγους ασφαλείας, καθώς η επαρχιακή υπηρεσία υδάτινων πόρων προειδοποίησε για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία του Πεκίνου εξέδωσε «πορτοκαλί συναγερμό», το δεύτερο ανώτερο επίπεδο, καθώς οι βροχοπτώσεις έπληξαν την κινεζική πρωτεύουσα, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. Έως τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), 226 πτήσεις είχαν ακυρωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το επίπεδο «πορτοκαλί συναγερμού» διατήρησε και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία σήμερα προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment