PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σφαγή σε ίδρυμα αναπήρων στην Ιαπωνία


Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποίησε πρώην υπάλληλος σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία σκοτώνοντας 19 άτομα και τραυματίζοντας 25.

Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον 26χρονο Σατόσι Ουεμάτσου, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτος είπε στην αστυνομία: «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους».

Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης, τα 19 θύματα είχαν κοιμηθεί την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι.

Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ παιδιά μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εκδήλωση τέτοιας βίας. Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε κέντρο ατόμων με αναπηρίες την καθιστά ακόμη πιο αποτρόπαιη και παράλογη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment