PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σφαγή παιδιών και εγκύων στην Παπούα Νέα Γουινέα


Ένα άγριο έγκλημα με θύματα παιδιά και εγκύους, ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα φυλετικής βίας των τελευταίων ετών στην Παπούα Νέα Γουινέα, ερευνούν οι αρχές της χώρας.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επαρχία Χέλα, εξαιτίας της βίαιης φυλετικής σύγκρουσης, αν και αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς.

«Είναι η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε δεσμευόμενος ότι θα εντοπίσει τους δολοφόνους.

Το κίνητρο των φόνων δεν έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο συγκρούσεις καταγράφονται εδώ και 20 χρόνια στην περιοχή, με εμπλεκόμενες διάφορες φυλές.

Την Κυριακή, επτά άνθρωποι, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν στο χωριό Μουνιπα. Τη Δευτέρα μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου 16 γυναίκες και παιδιά στο χωριό Καρίντα. Δύο από τις γυναίκες εγκυμονούσαν.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην επαρχία Χέλα ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από τη σφαγή στο χωριό, στις οποίες φαίνονται πώματα τυλιγμένα σε υφάσματα και δεμένα σε στύλους. Ορισμένα ήταν διαμελισμένα και ήταν δύσκολη η αναγνώρισή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment