PeristeriNews.gr
Οικονομία

Συσκέψεις για τον προϋπολογισμό


Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός στο Γραφείο του στη Βουλή με αντικείμενο τον Προϋπολογισμό του 2011.

Διαδοχικές συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη είχε χθες ο πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2011, τις συζητήσεις που ξεκινούν με την τρόικα αύριο Δευτέρα, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες της περιόδου, καθώς και την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ν. Σαρκοζί και θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη. Όχι απολύσεις, καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί», τόνισε ο κ.Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρώτης, από τις τρεις διαδοχικές συσκέψεις, στην οποία συμμετείχαν -εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμο, που συμμετείχαν σε όλες τις συσκέψεις- οι Θ. Πάγκαλος, Δ. Ρέππας, Ανδ. Λοβέρδος, Λ. Κατσέλη και Ευ. Βενιζέλος. Στη σύσκεψη προσήλθε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ηρ. Πολεμαρχάκις.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι με την ανακοίνωση του μεγέθους του ελλείμματος του 2009 από τη Eurostat, αποκαλύπτεται το μέγεθος του προβλήματος που άφησε πίσω της η ΝΔ, ενώ επισήμαιναν ότι το 2010 η χώρα, έχοντας θέσει ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 5,5 μονάδες του ΑΕΠ, όχι απλώς θα καταφέρει την επίτευξή του, αλλά όλα δείχνουν ότι θα τον ξεπεράσει κιόλας. Υπογράμμιζαν δε ότι η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα στηριχθεί σε διαρθρωτικά μέτρα και σε παρεμβάσεις για την οριστική πάταξη της σπατάλης στο χώρο της υγείας και των ΔΕΚΟ.

Τέλος, κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν αισιοδοξία για την κάλυψη του επιπλέον ελλείμματος που προκύπτει για το 2009. Το έλλειμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντιστοιχεί με περίπου 4,5 δισ. ευρώ, το ήμισυ του οποίου υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί από εξοικονόμηση δαπανών από τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment